20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialDoar o treime din zboruri vor fi controlate, marți, de Romatsa, ca...

Doar o treime din zboruri vor fi controlate, marți, de Romatsa, ca urmare a grevei controlorilor de trafic aerian. Cine va stabili care sunt cursele cu prioritate

Reprezentanții Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR) au anunțat că, în urma negocierilor eșuate cu conducerea regiei Romatsa, angajații vor intra în grevă, marți, începând cu ora 09.00 și doar o treime din zboruri vor mai fi dirijate, în aceste condiții. 

După declanșarea grevei generale, organismul european al dirijării traficului aerian, va stabili ce zboruri au prioritate şi cum se va desfăşura traficul aerian pe aeroporturile din România şi cel de tranzit, în condiţiile în care, conform legii, angajaţii Eurocontrol, în grevă ai Romatsa trebuie să asigure dirijarea a cel puţin o treime din curse.

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR) şi reprezentanţii ROMATSA s-au întâlnit, luni, de la ora 11.00, cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pe fondul grevei anunţate de controlorii de trafic aerian, începând din 30 mai, însă negocierile au eșuat.

„Din păcate, ne aflăm astăzi în situația în care ne aflăm și, în opinia noastră, toată responsabilitatea îi revine domnului ministru. Domnia sa este persoana vinovată principal pentru decapitarea companiei”, a spus liderul sindical Gabriel Tudorache, la intrarea în Ministerul Transporturilor. „Este o dovadă totală ori de neseriozitate, ori există alte interese”, a mai spus sindicalistul.

Liderul de Sindicat ATSR, Gabriel Tudorache, a anunțat, luni, că există șanse ca greva să fie suspendată după o oră sau două d ela declanșarea sa.

"Există şanse rezonabile ca greva să fie suspendată mâine. (…) Nu după şase ore, ci după o oră, două ore", a spus liderul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), Gabriel Tudorache, la ieşirea de la discuţiile de la Ministerul Transporturilor, care au durat trei ore.

În urma discuțiilor purtate cu sindicaliștii, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că va trimite Corpul de control la ROMATSA pentru o clarificare a tuturor aspectelor semnalate în presă în ultima perioadă. 

"Vizita la minister a domnului Tudorache (Gabriel Turorache, lider sindical ROMATSA, n.r.) în cursul lunii ianuarie a fost determinată de un control inopinat pe care l-am efectuat la ROMATSA într-o noapte și în urma căruia am avut anumite lucruri de clarificat cu dânsul la problemele pe care le-am găsit acolo și cu managementul din acea perioadă. Aceste probleme au fost puse într-un raport al Autorității Aeronautice Civile. Nu vreau să intru în acest subiect. Oricum, intenționez, pentru o clarificare a tuturor problemelor pe care le-am văzut că au apărut în mass media, să trimit Corpul de control să efectueze un control mai amplu la ROMATSA", a spus Cuc după negocierile de la Ministerul Transporturilor cu patronatul și sindicatul ROMATSA.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă