16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDNA: Cristi Borcea a fost sfătuit de Gigi Becali să plece din...

DNA: Cristi Borcea a fost sfătuit de Gigi Becali să plece din ţară

Gigi Becli l-ar fi sfătuit pe Cristi Borcea să plece din ţară, susţin procurorii DNA. Totodată, fostul acţionar dinamovist a declarat, marţi, la instanţa supremă, că cererea DNA privind interdicţia de a părăsi ţara nu se justifică, pentru că a ieşit de mai multe ori din ţară şi de fiecare dată a revenit şi a fost prezent la toate termenele de judecată, informează Mediafax.

“Pe 7 ianuarie, ulterior pronunţării deciziei instanţei de apel, am achiziţionat o societate comercială cu peste 300 de angajaţi. Am făcut zeci de deplasări peste graniţă, dar de fiecare dată am revenit în ţară. Toate afacerile mele sunt în România şi în total am peste 600 de angajaţi. Înainte de termenul din 11 februarie am venit în ţară, iar cu două zile înainte soţia şi copilul au venit şi ei. 

Am venit la toate termenele de judecată, inclusiv la trei săptămâni după ce suferisem o operaţie pe cord deschis”, le-a spus Borcea judecătorilor instanţei supreme.

De asemnea, Gheorghe Copos a declarat, marţi, la instanţa supremă, că DNA nu dovedeşte faptul că el vrea să plece din ţară, precizând că era obligat de legislaţia în vigoare să ceară deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul clubului de fotbal Rapid Bucureşti.

“Cererea DNA consider că este profund netemeinică şi nedovedită, pentru că nu există nicio probă, niciun temei că eu am vrut, vreau sau voi pleca din ţară.(…) Întâlnirea despre care spune DNA a avut loc la Crowne Plaza, care este o instituţie publică, şi nu una privată. M-am întâlnit acolo cu avocaţi de FIFA şi UEFA”, a spus Gheorghe Copos.

Instanţa supremă judecă marţi cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de luare a măsurii interdicţiei de a părăsi ţara în cazul celor opt oameni de fotbal judecaţi pentru fapte de corupţie în legătură cu transferarea unor jucători, care au fost condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti la pedepse cu închisoarea.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 – 2005.

Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca – realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire – de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra – de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea – de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB. Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea – de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat – din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara – din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea – din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean – din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu – din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa – de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea – din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

În 11 februarie, DNA a cerut instanţei luarea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara în cazul celor opt oameni de fotbal judecaţi în dosarul transferurilor de jucători. Instanţa a amânat atunci pentru 19 februarie dezbaterea cererii DNA şi a stabilit ca judecarea recursurilor să fie reluată în 5 martie.

Cele mai citite

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...

Opt activiști pentru climă au fost arestați pe aeroportul din Munchen după ce au pătruns pe pista lui

Aeroportul din Munchen s-a confruntat cu perturbări semnificative sâmbătă dimineața, când activiștii pentru climă din cadrul mișcării Last Generation au pătruns în incinta aeroportului...
Ultima oră
Pe aceeași temă