32 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialDmitri Rogozin: Rusia trebuie să consolideze arsenalul nuclear, ca reacţie la acţiunile...

Dmitri Rogozin: Rusia trebuie să consolideze arsenalul nuclear, ca reacţie la acţiunile agresive ale SUA

Rusia ar trebui să consolideze capacităţile nucleare strategice, ca reacţie la acţiunile agresive ale Statelor Unite, a declarat vicepremierul rus Dmitri Rogozin. El a propus revenirea la practica Războiului Rece de instruire a civililor ruşi, pentru a face faţă unui eventual conflict atomic, scrie Mediafax. 

Statele Unite produc dezechilibre în balanţa nucleară prin dezvoltarea unor noi tipuri de arme, a declarat Dmitri Rogozin, potrivit agenţiei Reuters, după o reuniune a Consiliului rus pentru Securitate coordonată de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

„Rusia nu are altă opţiune decât să reacţioneze la capacităţile militare agresive ale Statelor Unite. Măsurile pentru contracararea agresorului ar putea include acţiuni de consolidare a capacităţilor nucleare strategice ruse, adică măsuri reciproce, pentru a ne asigura că nu îi va veni cuiva vreo idee nebunească. Ar putea fi şi alte măsuri, astfel încât populaţia, în cazul în care ar fi vizată de acest tip de atac, să poată evita pierderi colosale… Trebuie reconcepute sistemele de apărare civilă„, a afirmat Rogozin, vicepremierul rus responsabil de Industria militară.

În timpul Războiuului Rece, autorităţile sovietice construiseră un sistem de adăposturi antiatomice, iar instruirea pentru a face faţă unui atac nuclear începea din şcoli.

Înainte de reuniunea Consiliului rus pentru Securitate, Dmitri Rogozin ironizase politicile strategice americane. „Strategii americani încep pentru prima dată să aibă viziunea iluzorie că ar putea obţine victoria împotriva unei puteri nucleare printr-un război nonatomic. Este o absurditate, acest lucru nu se va întâmpla niciodată”, a subliniat Rogozin, conform Itar-Tass.

Tensiunile dintre NATO şi Rusia s-au amplificat în ultimii ani, pe fondul ingerinţelor ruse în estul Ucrainei şi, recent, în conflictul din Siria.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă