18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDiscuțiile de la Senat pe tema OUG privind interceptările, amânate din lipsă...

Discuțiile de la Senat pe tema OUG privind interceptările, amânate din lipsă de cvorum

Discuțiile care urmau să aibă loc, marți,la Senat pe tema OUG privind interceptările au fost amânate din lipsă de cvorum.  Ministrul Justiţiei, Raluca Prună venise la Comisia juridică a Senatului pentru a susţine Ordonanța. 

“Trebuia acum să susţin această ordonanţă 6/2016, faimoasa ordonanţă privind interceptările în Comisia juridică din Senat. Din cauza unor chestiuni de agendă am căzut de acord, Comisia şi cu mine, că vom pune acest lucru pe agendă săptămâna viitoare. Nu este nimic altceva decât o chestiune de timing şi de agendă. Eu nu doresc să comentez cu privire la ceea ce decid să facă senatorii. (…) Înainte de a veni la această comisie, am fost în Comisia pentru drepturile omului a Senatului, unde am prezentat ordonanţa şi am obţinut un aviz în unanimitate. Pur şi simplu este o chestiune, se întâmplă foarte multe lucruri şi pentru mine. Acum trebuia să fiu şi la o comisie în Camera Deputaţilor şi sper ca cineva să nu întrebe acolo ‘cum vedeţi faptul că ministrul lipseşte’ “, a declarat Prună jurnaliştilor, potrivit Agerpres

Citește și: Unde s-a blocat detașarea polițiștilor care vor ajuta DNA la interceptări

De asemenea, întrebată în legătură cu faptul că dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie s-a făcut luni cu sala aproape goală, Prună a răspuns că s-a prezentat la Cameră aşa cum ar fi făcut-o şi în faţa unei săli pline. 

Citește și: EXCLUSIV. Ministrul Justiției, Raluca Prună: Drepturile pot fi în pericol într-un stat slăbit de corupţie

“Eu sunt în slujbă publică, m-am prezentat exact aşa cum m-aş fi prezentat şi în faţa unei săli pline. Am o părere ca cetăţean, dar nu sunt aici ca să spun care e părerea mea de cetăţean. Ca ministru, m-am prezentat ieri în faţa unei săli care a fost aşa cum a fost, exact la fel cum m-aş fi prezentat în faţa unei săli pline”, a arătat ministrul. 

Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a declarat că senatorii din acest for nu au fost prezenţi deoarece sunt la alte activităţi în comisii. 

El a adăugat că a fost o lipsă de comunicare cu Raluca Prună, pentru că nu a fost timpul necesar să o anunţe că în comisie nu este cvorum. 

Boboc a precizat că votul în privinţa ordonanţei va fi dat de comisie săptămâna viitoare pentru a primi punctele de vedere ale CSM şi ale altor instituţii interesate. 

Comisiile pentru drepturile omului şi pentru apărare ale Senatului au avizat favorabil ordonanţa privind interceptările, raportul de fond urmând să fie dat de Comisia juridică. 

Senatul este prima Cameră sesizată cu această ordonanţă

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...
Ultima oră
Pe aceeași temă