16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDirectorul Societăţii de Radiodifuziune, găsit incompatibil de ANI

Directorul Societăţii de Radiodifuziune, găsit incompatibil de ANI

Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, a fost incompatibil din iunie 2010, până în 2012, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate, remis redacţiei.

Miculescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie 2010 – 04 iulie 2012, întrucât a deţinut,  simultan, funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune şi pe cea de Manager în cadrul Societăţii Române de Radiocomunicaţii.

În comunicatul ANI se susţine că Miculescu a încălcat dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu […] funcţia de manager sau membru al consiliilor de administraţie ale regiilor autonome, companiilor şi societăţilor naţionale”, dar şi art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, ”Persoanelor care exercită următoarele demnităţi publice şi funcţii publice de autoritate […] membrii consiliilor de administraţie […] ale Societăţii Române de Radiodifuziune […] li se aplică  […] regimul incompatibilităţilor prevăzut  […] pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat, precum şi incompatibilităţile prevăzute în legi speciale”.

Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază.

Dacă Miculescu va fi găsit vinovat, riscă să fie decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioada de 3 ani de la data destituirii din funcţie.

Cele mai citite

Opt activiști pentru climă au fost arestați pe aeroportul din Munchen după ce au pătruns pe pista lui

Aeroportul din Munchen s-a confruntat cu perturbări semnificative sâmbătă dimineața, când activiștii pentru climă din cadrul mișcării Last Generation au pătruns în incinta aeroportului...

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă