27.6 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSpecialDirectorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu acuzat de luare de mită...

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu acuzat de luare de mită a fost arestat

Directorul Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu, Silvestru Tomuţa, reţinut pentru că ar fi pretins suma de 2.000 de euro pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta instituţiei unei societăţi, a fost arestat, joi, pentru 29 de zile, de Tribunalul Alba, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba, Sorina Cristorean, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că instanţa a admis propunerea procurorilor anticorupţie şi a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele directorului Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Silvestru Tomuţa.

Cristorean a spus că decizia Tribunalului Alba nu este definitivă.

Potrivit sursei citate, Silvestru Tomuţa a înaintat recurs împotriva deciziei, recursul urmând să fie judecat de Curtea de Apel Alba Iulia.

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Silvestru Tomuţa, a fost reţinut, joi, de procurorii anticorupţie, pentru că a pretins suma de 2.000 de euro, pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta instituţiei unei societăţi.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia fac cercetări penale faţă de inculpatul Silvestru Tomuţă, director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, acuzându-l de luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2011 – februarie 2012, Silvestru, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale sibiene (denunţător în cauză) să îi remită lunar, cu titlu de mită, pe o perioadă de cinci ani, suma de 2.000 de euro, pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta Casei de Cultură în condiţii avantajoase pentru firma denunţătorului. Acest contract fusese încheiat în cursul lunii decembrie 2011 pe o perioadă de cinci ani, iar cuantumul chiriei (500 de euro lunar) era modic, comparativ cu nivelul chiriilor percepute pentru alte spaţii ale aceleiaşi instituţii. Suma de 2.000 de euro trebuia achitată lunar, pe toată perioada de derulare a contractului.

La data de 29 februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru a fost surprins în timp ce primea de la denunţător suma de 8.600 lei ca primă tranşă din banii pretinşi.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 29 februarie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore.

Cele mai citite

Ministerul Finanțelor continuă măsurile împotriva evaziunii fiscale și introduce obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025

Ministerul Finanțelor propune, printr-un proiect de act normativ, modificări și completări în domeniul gestionării și implementării sistemului național privind factura electronică RO e-Factura, al...

Președinta Maia Sandu și președintele Sergio Mattarella au asistat împreună la un concert dedicat lui Puccini

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele Italiei, Sergio Mattarella, au asistat împreună, la Chișinău, la un concert dedicat compozitorului Puccini. Concertul a fost organizat...

Putin își vizitează aliatul nuclear, Kim Jong Il, liderul comunist din Coreea de Nord

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, face o vizită în Coreea de Nord, țară condusă de liderul comunist, Kim Jong Il. Coreea de Nord este una dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă