26.1 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăPoliticăCoaliția PSD-PNL decide miercuri data alegerilor prezidențiale

Coaliția PSD-PNL decide miercuri data alegerilor prezidențiale

Preşedintele PNL a fost întrebat la Senat despre data alegerilor prezidenţiale, în condiţiile în care PSD doreşte ca acestea să aibă loc în septembrie iar PNL să se organizeze la termen, în iarnă, potrivit Digi 24.

”Este adevărat că atunci când am discutat calendarul alegerilor, s-a convenit, fără să fie formalizat, ca data alegerilor să fie în septembrie. După modul în care s-au desfăşurat alegerile locale şi europarlamentare şi feedback-ul, mesajele pe care le-am avut din teritoriu, în primul rând de la părinţi – a fost o chestiune legată de faptul că a fost perturbat procesul de învăţământ. Iată că suntem în a opta zi şi nu avem încă rezultatele finale. Au fost şcoli care nu îşi reluaseră, la sfârşitul săptămânii, activitatea, ca atare toţi cei care au examene de capacitate, baacalureat, s-au simţit afectaţi de acest aspect. Mai mult, urmează să avem o periodă de două luni de vară, până în septembrie ştim bine care sunt activităţile, e perioadă de concedii”, a explicat Ciucă.

”Nu am apucat să discutăm concret şi detaliat pe acest subiect. Vor avea loc discuţii miercuri, când vom avea coaliţie”, a adăugat el.

Liderul liberal a subliniat că ”dacă vom avea o organizare mai bună la nivelul AEP şi dacă într-adevăr ţinem cont, dincolo de efectele asupra procesului în învăţământ, una e să fii întrerupt o zi sau două şi alta e să fii întrerupt opt zile”.

”Nu schimbăm deloc această dată. Este vorba de o analiză, iar analiza respectivă trebuie să aibă loc în interiorul coaliţiei. vedem despre ce este vorba. (..) Eu cred că miercuri stabilim data acestor alegeri”, a anunţat Ciucă.

Alegerile prezidențiale ar putea avea loc în luna decembrie

Liderii PSD și PNL par să fi reînceput discuțiile privind posibilitatea mutării alegerilor prezidențiale din septembrie în decembrie, conform unor surse din conducerea celor două partide, citate de Antena3.ro.

Chiar dacă premierul Marcel Ciolacu a afirmat anterior că data alegerilor prezidențiale în septembrie este sigură, surse din PSD și PNL au dezvăluit că în ședința de marți a Coaliției s-a discutat posibilitatea revenirii la data inițială.

Analizând potențialul impact al unei campanii electorale în perioada concediilor, liderii social-democrați și liberali au convenit să ia în considerare mutarea prezidențialelor înapoi în decembrie, la termenul inițial.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă