16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDirectorii "Gazeta" raman dupa gratii

Directorii “Gazeta” raman dupa gratii

Cei doi directori ai trustului de presa “Gazeta”, arestati zilele trecute, raman dupa gratii. Judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au respins recursurile declarate de directorul general, Aurelian Grama, si de directorul “Gazetei de Maramures”, Dan Parcalab.
La proces a asistat si un grup de jurnalisti din Marasmures, care a dorit sa isi manifeste, astfel, solidaritatea cu directorul “Gazetei”. Dan Parcalab si Aurelian Grama si-au sustinut nevinovatia. Al doilea a spus ca multi dintre cei care au depus plangeri impotriva sa sunt deranjati de articolele critice publicate de-a lungul timpului in ziarele pe care le-a condus.
Grama a dat exemplul primarului din Targu-Mures, Dorin Florea, care a sustinut ca ar fi fost santajat, desi in ultimii cinci ani, el nu ar fi platit nici un centimetru de publicitate in ziarele trustului.
Avocatii celor doi inculpati sustin, in plus, ca nu ar exista nici un fel de probe care sa arate ca directoriii ar fi un pericol social, mai ales ca Grama si Parcalab au fost arestati la mai mult de doua luni de la retinerea grupului de manageri de la Cluj.
Sase manageri de presa au ajuns dupa gratii, iar alte patru persoane sunt cercetate in stare de libertate. Acuzele formulate impotriva lor sunt cele de spalare de bani, santaj si de formare a unui grup infractional.
Concret, ziaristii sunt acuzati ar fi santajat mai multi oameni de afaceri, politicieni si directori de institutii publice din Transilvania, care refuzau incheierea unor contracte de publicitate.

Cele mai citite

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă