25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialDesertul consumat la micul-dejun te ajută să slăbeşti

Desertul consumat la micul-dejun te ajută să slăbeşti

Veste buna pentru cei carora le place sa manance si desert dupa micul-dejun. Se pare ca o masa completa urmata de o felie de tort de ciocolata poate imbunatati semnificativ sansele de a slabi.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Tel Aviv a descoperit ca, daca unui mic-dejun de 600 de calorii, continand proteine si carbohidrati, i se adauga si un desert, acest lucru ajuta organismul sa slabeasca si sa tina la distanta kilogramele in plus.

Secretul din spatele acestui lucru este metabolismul, care este mai accelerat dimineata. Din acest motiv, este mai bine sa ne rasfatam la inceputul zilei, cand corpul nostru este mai alert si mai hotarat sa proceseze corespunzator alimentele.

Evitarea dulciurilor nu este o strategie buna pentru ca, in timp, ea poate duce la dependente alimentare. Adaugarea unui desert la micul dejun ne ajuta sa ne controlam pofta de dulce.

Pacientii care, timp de 32 de zile, adaugasera un desert micului-dejun – prajiturele, tort sau ciocolata – au pierdut cu 2 kilograme mai mult decat cei care evitasera aceste alimente. Si mai interesant, ei au reusit sa tina la distanta kilogramele pe care le dadusera jos.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

Bătaie în Parlament: Florin Roman, bătut de Dan Vîlceanu -VIDEO

Au apărut primele imagini cu bătaia din Parlament, între Dan Vîlceanu şi Florin Roman, care a avut loc în antecamera sălii de plen, în...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...
Ultima oră
Pe aceeași temă