12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDescoperire: Trei zile de post ar putea regenera sistemul imunitar

Descoperire: Trei zile de post ar putea regenera sistemul imunitar

Un post de trei zile poate regenera sistemul imunitar, susține un nou studiu citat de The Telegraph. Oameni de știință de la University of Southern California spun că o perioadă de post de cel puțin trei zile provoacă organismul uman să genereze noi celule sanguine albe, iar acest lucru duce la resetarea sistemului imunitar.

Savanții spun că de pe urma acestei descoperiri ar putea beneficia toți bolnavii care au nevoie de imunitate sporită pentru a face față problemelor de sănătate, de la bătrâni până la suferinzii de cancer, care urmează ședințe de chimioterapie. Concluzia lor contrazice recomandările obișnuite ale nutriționiștilor, potrivit cărora înfometarea nu are cum să fie prielnică pentru sănătate.

Valter Longo, profesor la universitatea amintită, afirmă că perioada de post dă un semnal de reconstruire întregului sistem imunitar. Câteva zile de post forțează organismul să își facă "ordine". Părțile distruse și îmbătrânite sunt eliminate, rezervele de zahăr și grăsime sunt consumate accelerat, împuținându-se, iar, odată ce oamenii încep să mănânce, celulele stem sunt folosite pentru reconstruirea sistemului imunitar.

Cercetătorii spun că sunt necesare mai multe studii clinice pentru a fi verificate concluziile lor și pentru a putea fi „traduse” în recomandări medicale. Până atunci, alți specialiști spun că bolnavii ar trebui să aibă o dietă echilibrată, fără a-și priva organismul de substanțele nutritive necesare. Un motiv în plus să vă spunem să nu considerați acest articol ca fiind o opinie medicală avizată.

Imagine: Miles Bader / Flickr

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă