12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDeputatul PNL Cezar Preda, blocat pe aeroportul Ataturk, în timpul loviturii de...

Deputatul PNL Cezar Preda, blocat pe aeroportul Ataturk, în timpul loviturii de stat eșuate din Turcia

Deputatul PNL Cezar Preda a fost blocat pe aeroportul Ataturk din Istanbul, pentru mai bine de 12 ore, în noaptea de vineri și sâmbătă, când în Turcia a avut loc lovitură de stat eșuată, potrivit Agerpres.

„Am participat la o lovitură de stat live, stau în aeroport şi parcă lucrurile s-au mai normalizat”, a declarat, sâmbătă, deputatul liberal, pentru Agerpres.

Citește și: Lovitura de stat eșuată din Turcia: Compania Tarom operează zborul spre Istanbul, programat pentru sâmbătă după-amiază. Zborurile din Iaşi, Timişoara şi Cluj, fără restricții

El a precizat că a fost prins în mijlocul loviturii de stat pe aeroportul din Istanbul. 

„Sunt în aeroport de la 0.45, am auzit focuri de armă, filtrele de securitate s-au volatilizat, peste tot haos şi debandadă. Cam 10% din curse au fost reluate, am un zbor la ora 14,00 să mă scoată din Istanbul şi mâine vin la Bucureşti”, a afirmat Preda.

Peste 161 de persoane au murit, 1440 răniți și peste 2.800 de militari au fost reținuți, după tentativa de stat eșuată din Turcia. Un număr impresionant de oameni au răspuns, în noaptea de vineri spre sâmbătă, apelului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan de a ieşi în stradă pentru a-l susţine, relatează Reuters.

Citește și: FOTO+VIDEO. Lovitură de stat eșuată, în Turcia: 161 morți, peste 2.800 de militari, arestați. Erdogan face apel la oameni să iasă din nou în stradă. Guvernul îl acuză pe liderul islamic Gulen că a orchestrat puciul

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă