22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialDeputat rus: Locuitorii R. Moldova vor decide soarta tarii

Deputat rus: Locuitorii R. Moldova vor decide soarta tarii

Rusia are motive serioase sa se pronunte in favoarea integritatii teritoriale a Republicii Moldova, dar locuitorii vor decide soarta tarii,  a declarat Aleksei Ostrovski, presedintele Comisiei pentru Afacerile CSI din cadrul Dumei de Stat, relateaza pagina online a RIA Novosti, consultata de agentia NewsIn.

"Observam ca in pofida tendintei de romanizare a Moldovei, limba rusa continua sa fie prezenta in aceasta tara. Gasim acolo scoli, teatre si biblioteci ruse. Locuitorii, inclusiv etnicii moldoveni, folosesc rusa pentru a comunica intre ei. Daca Moldova pierde suveranitatea si se alatura Romaniei, toate acestea vor fi ingropate sub o mare cruce", spune Ostrovski. Potrivit deputatului, unirea celor doua state ar avea un impact negativ asupra crizei transnistrene.

"Romanizarea definitiva a Moldovei va pune capat eforturilor de solutionare a conflictului transnistrean. Sunt convins ca in acest caz, Moldova ar pierde Transnistria pentru totdeauna". (…) "Poporul moldovean  este cel care trebuie sa decida daca doreste sau nu unirea cu Romania", incheie Ostrovski.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă