12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDefecțiune tehnică la Senat: Întreg sistemul audio-video a picat chiar înainte ca...

Defecțiune tehnică la Senat: Întreg sistemul audio-video a picat chiar înainte ca patru senatori să-şi anunţe demisiile din PNL

Sistemul audio-video al Senatului a picat, luni, pentru pentru aproximativ un sfert de oră, în momentul în care patru senatori din PNL urmau să îşi anunţe de la tribună demisiile din partid şi activarea ca senatori independenţi, informează Mediafax.

După intonarea imnului naţional, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat deschiderea noii sesiuni parlamentare şi a supus la vot ordinea de zi a şedinţei de plen de luni.

Călin Popescu Tăriceanu a mai anunţat că a primit cereri din partea a patru senatori PNL, Paşca Liviu Titus, Nicolae Nasta, Petru Ehegartner şi Daniel Barbu, care îşi anunţă demisiile din grupul parlamentar liberal.

În plus, cei patru anunţau în cereri că vor activa ca senatori neafiliaţi politic, potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorul PDL Nicolae Vlad Popa a intervenit şi a cerut ca senatorii respectivi să îşi susţină demisiile de la tribuna plenului, fiind vorba de o cutumă în acest sens.

”Nu sunt cereri, sunt înştiinţări”, i-a răspuns Călin Popescu Tăriceanu.

Titus Paşca a venit la tribuna Senatului pentru a-şi anunţa demisia, însă nu a putut face acest lucru, întrucât întreg sistemul audio-video al Senatului nu a mai funcționat.

După aproximativ un sfert de oră de pauză, preşedintele Senatului i-a anunţat pe senatori că trebuie să îşi scoată cartelele de vot din aparatul de vot, pentru remedierea problemei tehnice.

”Îmi place că mereu ne lovim de sistem”, a comentat Tăriceanu. El a adăugat, după câteva minute: ”Am fost informat că partea tehnică funcţionează”.

Plenul Senatului şi-a reluat lucrările, cu anunţul demisiei celor patru senatori PNL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă