16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDECLARAŢII ŞOCANTE despre dedesubturile afacerii Hexi Pharma. Cum aducea microbi din străinătate...

DECLARAŢII ŞOCANTE despre dedesubturile afacerii Hexi Pharma. Cum aducea microbi din străinătate Dan Condrea

Laura Georgescu, fosta soţie a lui Dan Condrea, patronul decedat al Hexi Pharma, a făcut noi dezvăluiri şocante despre activităţile ilegale ale firmei. Ea a declarat la Antena 3 că, în perioada 2008-2009, a făcut mai multe verificări având suspiciuni privind existenţa unor nereguli grave comise de soţul său.

Ea menţionează că, printr-o cunoştinţă, o prietenă personală, a avertizat SRI la vremea respectivă privind activitatea suspectă a Unilab, aducând dovezi despre posibile acţiuni de bioterorism, predându-i o serie de documente despre activităţi obscure în spaţiul comercial în care ocupa funcţia de director general.

Laura Georgescu spune că Dan Condrea a adus în ţară din Germania mai multe mostre de bacterii foarte periculoase, germeni de meningococ, iar după această sesizare au început ameninţările cu moartea din partea acestuia. Ea susţine că era frecvent urmărită în trafic de Dan Condrea şi se temea de el. Totodată, au apărut acuzații extrem de grave privind modul în care Dan Condrea se folosea de activitatea Unilab, acolo unde urmau să fie făcute experimente cu diverse tulpini ale unor bacterii patogene, în condițiile în care laboratorul nu era autorizat în acest sens, iar activitățile de acest gen sunt strict interzise.

Laura Georgescu a spus că a predat o serie de documente și un laptop cu dovezi către un angajat al SRI. ”Percheziția am făcut-o în decembrie 2008. Într-un weekend când nu era în cartier, iar Unilab era într-un spațiu al meu, am predat sacoșa cu acte constitutive și planul de afaceri pe acest laborator care urma să se joace cu tulpini de bacterii înalt patogene. Am predat tot și am oprit activitatea pe Unilab. Nu a mai putut face nimic, nu mai avea acte, nu mai avea laptop. De atunci au început să curgă amenințările cu moartea, că mă împușcă. Am crezut că e suficient să sigilez afacerea Unilab și să predau către SRI. Eu nu pot să fac și treaba doamnei Codruța Kovesi” a declarat la Antena 3 fosta soție a lui Dan Condrea.

Laura Georgescu susţine că în 2012 a făcut cerere la SRI să verifice dacă acesta este agent secret, în cadrul întrevederii avertizând că acesta a avut mai multe tentative de omor la adresa sa. Solicitarea ei a rămas fără răspuns. Ea a a subliniat că fostul soț era, probabil, ofițer acoperit al SIE și și-a motivat presupunerea: ”Nu era un om obișnuit, era ofițer SIE. E o presupunere a mea. L-am întrebat dacă este cumva ofițer al SIE. Nu mi-a dat niciun răspuns, a spus eu nu primesc ordine de la tine. Până atunci raportul de forțe stătea altfel. M-am dus mai departe cu investigația, i-am spus că vreau și eu un sistem din ăsta off-shore. Am primit cartea de vizită a domnului de la Laveco, acolo erau cetățeni maghiari, cetățeni ruși…Mi-a atras atenția și faptul că îmi impunea să petrecem vacanțele în România, dar în 2007, 2008, 2009 a preferat destinații externe. A plecat fără mine, ceea ce nu se întâmplase până atunci” a explicat Laura Georgescu.

Ea mai spus că are dovezi privind plăţile sub formă de şpagă pe care Dan Condrea le-a dat mai multor persoane, din mai multe partidele politice. Astfel, fosta soție a lui Dan Condrea a povestit cum a remarcat că, subit, bazele de date pe care le avea în calculator Dan Condrea s-au modificat și pot consitui probe legate de protecția politică pe care o primea acesta. ”Erau baze de date. În spitale sunt membri de partid. Bazele de date cu spitalele începuseră să își schimbe formatul. În acele fișiere erau trecute și partide, sume de bani. Lucrurile astea le-am descoperit la o percheziție personală, când el era plecat din țară” a mai spus Laura Georgescu.

Laura Georgescu a mai spus că nu crede în varianta unei sinucideri în cazul fostului ei soţ, acesta nefiind o persoană depresivă: "Niciodată în istoricul său nu a avut atitudini suicidale". Ea mărturiseşte că a fost luată ilegal de la sediul Unilab şi apoi sechestrată într-un centru de tortură de Velciu Alexandru, ofiţer DGIPI, şi a fost victima unei administrări de substanţe ilegale, la comanda lui Vasile Blaga, care era ministru de Interne la acea vreme.   

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico a fost plasat în arest preventiv

Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă