12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDecizie şoc luată de preşedintele Turciei

Decizie şoc luată de preşedintele Turciei

Turcia este pregătită se acţioneze unilateral la frontiera cu Siria, în cazul în care nu primeşte ajutor din afară pentru a contracara pericolul reprezentat de organizaţia teroristă Stat Islamic, a anunţat preşedintele Tayyip Erdogan, citat de Reuters online, transmite Mediafax.

"Vom învinge în confruntarea cu Stat Islamic. Vom rezolva problema singuri dacă nu primim ajutor să prevenim atacurile cu rachete asupra oraşului Kilis," a declarat Erdogan la o întâlnire televizată. "Dacă lumea eşuează să ajungă la un acord asupra unei acţiuni decisive împotriva organizaţiilor teroriste, lumea nu va mai fi un loc sigur," a mai spus liderul turc.

Oraşul turc Kilis, de la frontiera cu Siria, a fost în mod frecvent ţinta de atacurilor cu rachete dinspre zonele controlate de gruparea Stat Islamic, care s-au soldat cu 21 de morţi şi mai multe clădiri distruse.

Drept răspuns, Turcia şi coaliţia coordonată de Statele Unite au efectuat o serie de raiduri aeriene şi bombardamente de artilerie, în urma cărora au murit zeci de militanţi islamişti. Oficialii de la Ankara cer coaliţiei să acorde mai mult sprijin Turciei în efortul de securizare a frontierei sale sudice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă