16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDe ce crede HCM constanţa că poate învinge pe Veszprem

De ce crede HCM constanţa că poate învinge pe Veszprem

Gruparea constăn­ţeană întâlneşte liderul grupei din Liga Campionilor, echipa care a eliminat-o în optimile competiţiei, în 2010.

 

Echipa de handbal masculin HCM Constanţa se află în faţa celei de-a doua partide din Liga Campionilor, cea mai importantă competiţie a handbalului continental de club. Adversara constănţenilor este MKB Veszprem, echipa care în prima etapă a învins la scor formaţia Celje Pivovarna Lasko (32-22) şi s-a instalat deja pe primul loc în ierarhia grupei.

HCM Constanţa şi MKB Veszprem s-au mai întâlnit în Liga Campionilor. Formaţia ungară a pus capăt celui mai reuşit sezon al formaţiei de pe litoral. În stagiunea 2009/2010, gruparea de la malul mării a reuşit să treacă de faza grupelor. În optimi avea să întâlnească pe Veszprem. În meciul de pe teren propriu, disputat atunci la Buzău, constănţenii au cedat la patru goluri diferenţă, scor 23-27. Întâlnirea retur avea să fie mult mai echilibrată, dar se încheia tot cu succesul celor de la MKB, scor 27-26.

Disputa din această seară va avea loc în cu totul alte condiţii. Cele două formaţii au suferit modificări majore în lot faţă de întâlnirea din 2010. Gruparea constănţeană speră la mai mult o dată cu transferurile reuşite în această vară. Lotul echipei de pe litoral s-a întărit după venirea câştigătorului Ligii Campionilor, Milutin Draghicevic, a doi jucători căliţi în puternicul campionat spaniol, dar şi a lui Cutura, coordonatorul veteran, 39 de ani, vicecampion mondial. Astfel, valoarea lotului constănţean este semnificativ mai mare. „Am pierdut primul meci, dar competiţia este lungă şi avem şansele noastre să mergem mai departe. Trebuie să fim atenţi la toate aspectele jocului şi să încercăm să evoluăm la capacitate maximă. Avem în faţă o echipă foarte puternică, a demonstrat şi în primul meci, şi nu avem voie să facem greşeli. Sperăm totodată să avem şi sprijinul suporterilor, deoarece acesta este un aspect foarte important pentru jucători. Încurajările venite din tribune ne pot purta către victorie”, a declarat antrenorul constănţenilor, Zvonko Sundovski.

Meciul dintre HCM şi Veszprem se dispută în această seară, de la ora 20.00.

Din nou departe de casă

Meciul cu MKB Veszprem este primul pe care HCM îl dispută în faţa propriilor suporteri. Din păcate pentru suporterii obişnuiţi ai campionilor, aceştia trebuie să se deplaseze pentru a-şi vedea favoriţii în Liga Campionilor. Meciurile de pe teren propriu se vor disputa în Sala Polivalentă din Capitală, gruparea constănţeană preferând Bucureştiul în dauna Buzăului, oraş unde a evoluat în două ediţii ale Ligii Campionilor. Toate acestea sunt cauzate de faptul că Sala Sporturilor din Constanţa nu este conformă cu normele EHF pentru organizarea meciurilor din Liga Campionilor.

 

 

2010 este anul în care HCM Constanţa şi MKB Veszprem s-au mai întâlnit în Liga Campionilor.

Cele mai citite

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă