20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialDe ce boală suferea copilotul avionului Germanwings

De ce boală suferea copilotul avionului Germanwings

Copilotul Andreas Lubitz, suspectat că a prăbuşit intenţionat avionul companiei Germanwings, suferea de o "boală psihosomatică". Este anunțul oficial al procurorii care anchetează cauzele prăbușirii avionului în sudul Franței, informează Mediafax.

Potrivit poliţiei, în casa copilotului Andreas Lubitz au fost găsite numeroase prescripţii medicale pentru "boli psihosomatice".

Copilotul avionului Germanwings era sub tratament psihiatric şi neurologic, având "tendinţe sinucigaşe" şi depresie, au dezvăluit procurorii germani, potrivit NBC News.

Clinica la care a fost tratat copilotul a prezentat autorităţilor fişa medicală a acestuia, dar informaţiile nu au fost făcute publice.

În afară de aparentele afecţiuni psihice, Andreas Lubitz avea şi probleme de vedere, dar medicii nu sunt siguri dacă problemele oftalmologice aveau cauze organice ori psihologice.

Procurorii francezi suspectează că Andreas Lubitz, copilotul avionului, a prăbuşit intenţionat aeronava, el profitând de ieşirea pentru scurt timp a căpitanului din carlingă pentru a înclina aeronava pe o traiectorie de prăbuşire. Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit pe 24 martie într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei. Nu au existat supravieţuitori.

Cele mai citite

Campanie de ecologizare a malurilor apelor din zona Roșia Montană

Localnici şi prieteni ai Roşiei Montane îşi dau întâlnire duminică, 12 mai, la ora 10.00, în Piaţa Centrală, pentru prima din cele cinci campanii...

Tribunalul Vaslui a decis! Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a menţinut, vineri, măsura arestului la domiciliu în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită. „În...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă