30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialDe ce a fost suspendat primarul Mangaliei

De ce a fost suspendat primarul Mangaliei

Primarul Mangaliei era ieri la muncă. Propoziţia aceasta probabil că îl miră pe prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, care a semnat luni ordinul de demitere din funcţie a edilului, pe motiv de incompatibilitate. Claudiu Tusac vine însă în continuare la birou şi continuă proiectele începute. Spune că este spijinit atât de locuitorii municipiului, cât şi de şefii săi din PSD. “Primul sprijin este pe plan local. Cetăţenii au strâns în 24 de ore 5.000 de semnături. Mă sprijină viceprimarul, zece consilieri locali şi conducerea partidului, de la Victor Ponta, la Nicu Bănicioiu, la liderii locali, Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre”, a spus Tusac.

Cu tunurile pe Palaz

Acesta a dezvăluit că Victor Ponta, i-a spus că ţinta numărul unu după ce PSD va veni la guvernare va fi prefectul Palaz. “Vom analiza sistemul şi modul de lucru al acestui prefect”, a precizat primarul. În opinia lui Tusac, fostul primar Zanfir Iorguş şi prefectul încearcă să oprească proiectele pe care el le-a început, bazându-se pe un calcul simplu, şi anume acela că memoria colectivă nu reţine decât ultimile şase luni. Planul ar fi ca primul dintre ei să câştige primăria.

Istoria se repetă

Nu este pentru prima dată când Tusac este demis de Palaz. S-a mai întâmplat acum doi ani, tot pe baza unei incompatibilităţi sesizate de ANI, dar instanţa a hotărât, definitiv şi irevocabil. “Eu nu am apucat nici măcar să fac o contestaţie. Raportul nu e nici măcar final. În raportul ANI scrie că îl trimite prefectului, dar că am dreptul să îl contest în 15 zile”, spune Tusac. Edilul a mărturisit că avocaţii săi pregătesc o contestaţie, care va fi depusă cel mai probabil în 28 noiembrie. În plus, nimeni nu poate fi judecat de două ori pentru aceeaşi faptă, mai spune Tusac. “E un abuz grosolan”, a conchis el.

Pentru unii mumă…

Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a criticat dur poziţia lui Palaz. “Prefectul de Constanţa consideră calitatea de reprezentant al Consiliului Municipal Mangalia în conducerea RAJA S.A. ca fiind o stare incompatibilitate pentru primarul Mihai Claudiu Tusac, dar în cazul primarilor PDL din localităţile Valu lui Traian, Poarta Alba, Limanu, Costineşti, Castelu, 23 August, Albeşti şi Murfatlar, aceeaşi calitate de reprezentant al Consiliului Local în conducerea RAJA S.A. nu mai este o stare de incompatibilitate”, a spus şeful CJC.

•”Sunt probabil la mijloc nişte retrocedări de terenuri, de pe timpul când Iorguş era primar şi el subprefect. Probabil că şantajul merge la maximum acum, în România. Acum prefectul trebuie să facă ce zice Iorguş”. Claudiu Tusac.

 

Cele mai citite

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...
Ultima oră
Pe aceeași temă