16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDecizie definitivă: Darius Vâlcov rămâne în arest preventiv

Decizie definitivă: Darius Vâlcov rămâne în arest preventiv

UPDATE: Darius Vâlcov rămâne în arest preventiv, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), potrivit Mediafax.

Astfel, judecătorii au admis contestaţia DNA la decizia din 6 mai a aceleiaşi instanţe de plasare a fostului ministru în arest la domiciliu.

Decizia de luni a instanţei supreme este definitivă.

———

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) judecă, luni, contestația DNA față de decizia instanței de a-l plasa în arest la domiciliu pe fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov, informează Agerpres.

Un judecător de la ÎCCJ a admis, pe 6 mai, cererea lui Darius Vâlcov de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu, însă DNA a făcut contestație.

Citește și: Darius Vâlcov, ARESTAT preventiv pentru 23 de zile

Darius Vâlcov se află în arest preventiv din 2 aprilie, el fiind acuzat de DNA de trafic de influență pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.

În schimbul banilor, Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, ar fi intervenit pe lângă factori de decizie în vederea câștigării unor licitații de către Tehnologica Radion pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești.

Ulterior, procurorii l-au pus sub acuzare și pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale.

 

Cele mai citite

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă