33.9 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialDaniel Chiţoiu: Până joi plătim salariile angajaţilor Oltchim pentru luna septembrie

Daniel Chiţoiu: Până joi plătim salariile angajaţilor Oltchim pentru luna septembrie

Plata salariilor angajaţilor Oltchim pentru luna septembrie 2012 va fi efectuată până joi, a declarat ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, potrivit Agerpres.

‘Până mâine (n.r. joi) plătim salariile restante pe septembrie. De azi (n.r. miercuri), inclusiv mâine şi luni, se mai repornesc încă trei secţii, urmează să implicăm astfel 1.200 de salariaţi. În urma negocierilor cu FMI, vreau să mulţumesc cu această ocazie băncilor creditoare, putem să asigurăm finanţarea repornirii activităţii la Oltchim’, a afirmat Daniel Chiţoiu.

Oficialul a adăugat că plăţile restante pentru luna octombrie vor fi efectuate la finalul lunii noiembrie – începutul lunii decembrie, din primul ciclu de producţie al combinatului.

‘Avem în vedere ca până a mijlocul lunii decembrie să ajungem la 65% din totalul capacităţii de producţie la Oltchim, urmând ca la finalul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, să asigurăm şi plata restanţelor pentru octombrie, banii rezultând din primul ciclu de producţie de la Oltchim’, a spus Daniel Chiţoiu.

Premierul Victor Ponta a adăugat că aşteaptă rezultatele instituţiilor abilitate în privinţa sesizărilor privind fraudele descoperite la Oltchim în trecut.

‘Aştept rezultatul de la instituţiile statului, care au fost sesizate de fraudele de la Oltchim, să îşi facă datoria’, a precizat Victor Ponta.

Citeşte şi: VIOLENŢE la Arpechim: Mai mulţi lideri sindicali, AGRESAŢI de angajaţi

A treia zi de proteste la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea

Cele mai citite

Israelul ar fi acceptat planul de pace propus de președintele SUA, Joe Biden. Gruparea Hamas nu a confirmat că acceptă

Cabinetul israelian ar fi acceptat o variantă de plan de pace în Orientul Mijlociu, variantă pe care a propus-o președintele SUA, Joe Biden. Agențiile occidentale...

Claudia Sheinbaum, prima femeie care va conduce Mexicul. “Nu vă voi dezamăgi”

Claudia Sheinbaum, candidata stângii guvernamentale, a fost aleasă președintă a Mexicului, marcând astfel un moment istoric, fiind prima femeie care va deține această funcție...

Promisiunea lui Sorin Grindeanu: „La sfârşitul anului viitor se va circula de la Paşcani până la Bucureşti pe autostradă”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, promite că până la sfârşitul anului viitor se va circula pe autostrada A7 a Moldovei de la Paşcani...
Ultima oră
Pe aceeași temă