25 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalIsraelul ar fi acceptat planul de pace propus de președintele SUA, Joe...

Israelul ar fi acceptat planul de pace propus de președintele SUA, Joe Biden. Gruparea Hamas nu a confirmat că acceptă

Cabinetul israelian ar fi acceptat o variantă de plan de pace în Orientul Mijlociu, variantă pe care a propus-o președintele SUA, Joe Biden.

Agențiile occidentale de presă îl citează pe un consilier al premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, care a anunțat că Israelul acceptă planul propus de liderul SUA.

Totuși, gruparea Hamas încă nu a avut o reacție oficială după această știre venită din Israel.

Actualul război din Orientul Mijlociu a început la data de 7 octombrie 2023, când teroriști din gruparea Hamas, cu baza în Fâșia Gaza, au atacat statul Israel. Pentru Israel, o mare problemă continuă s-o reprezinte ostaticii pe care Hamas i-a răpit de pe teritoriul Israelului, la data de 7 octombrie 2024. Faptul că ostaticii încă n-au fost eliberați a generat și proteste de stradă, în Israel, contra premierului Netanyahu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă