16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDan Diaconescu şi Doru Pârv, reţinuţi pentru 24 de ore

Dan Diaconescu şi Doru Pârv, reţinuţi pentru 24 de ore

Marţi dimineaţa, procurorii au emis pe numele lui Dan Diaconescu şi al lui Doru Pârv mantate de reţinere pentru 24 de ore. Patronul OTV este acuzat de şantaj şi ameninţare, iar Pârv de complicitate la şantaj.

Dan Diaconescu a declarat, marţi, când a fost scos de procurorii anticorupţie din sediul DNA că este “primul ziarist arestat pentru un promo”, susţinând că “a fost tras pe sfoară” de procurori, pentru că l-au ţinut toată noaptea şi au emis ordonanţă de reţinere pe numele său în jurul orei 6.00.

Diaconescu a ieşit din DNA însoţit de poliţişti, având cătuşe la mâini. Patronul OTV a fost urcat într-o maşină, urmând să fie dus la arestul Poliţiei Capitalei.

Diaconescu şi Pârv i-ar fi cerut bani unui primar dintr-o comună arădeană, ca să nu facă public un material compromiţător despre acesta.

Avocatul Daniel Fenechiu a spus că singura probă a procurorilor este un promo difuzat pe OTV înainte de emisiunea lui Diaconescu din 21-22 iulie 2009, în care se anunţau dezvăluiri despre primarul comunei arădene Zărand, Ioan Florin Moţ.

Patronul televiziunii OTV, Dan Diaconescu, a fost audiat de procurorii DNA timp de aproximativ 15 ore.

 

Doru Pârv a fost adus la DNA Bucureşti în noaptea de luni spre marţi pentru a fi audiat în dosarul în care este anchetat şi Dan Diaconescu.

Cei doi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă, a spus unul dintre avocaţi, marţi dimineaţă, el susţinând că ţinta acestui dosar este Dan Diaconescu.

În rezoluţia de urmărire penală a lui Diaconescu se arată că, în calitate de acţionar şi administrator la SC Oglinda Television SA, asociat la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, acesta a exercitat acte de ameninţare atât în mod direct, cât şi prin intermediul lui Doru Pârv, în scopul de a determina pe persoana vătămată Ion Moţ, primar al comunei Zărand, judeţul Arad, să dea o sumă totală de 200.000 euro.

 

Conform documentului, care este datat 18 iunie 2010, sub presiunea acestor ameninţări din suma pretinsă iniţial, persoana vătămată a plătit efectiv 30.000 de euro şi 4.200 lei.

Procurorii au ridicat, luni, de la sediul televiziunii OTV, caseta cu înregistrarea promo-ului. De asemenea, procurorii DNA au ridicat, luni, de la sediul televiziunii OTV o casetă cu înregistrarea unei emisiuni a lui Dan Diaconescu, din luna iulie 2009, însă nu l-au găsit acasă pe realizatorul TV, care era plecat din Bucureşti, au declarat pentru NewsIn surse judiciare. Între timp, Diaconescu s-a întors în Capitală, fiind în prezent în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit aceloraşi surse, la casa din cartierul Primăverii a lui Dan Diaconescu se afla doar soacra acestuia, procurorii plecând fără să găsească înregistrările unui material care ar fi fost compromiţător pentru primarul din localitatea arădeană Zărand şi care constituia probă în dosar.

Dosarul instrumentat de procurorii anticorupţie îl viza iniţial pe Doru Pârv, prezentatorul unei emisiunii despre paranormal, de la Oglinda TV. DNA a pus în mişcare acţiunea penală faţă de prezentator, întocmind şi rechizitoriul în cauză, însă a decis, ulterior, să schimbe încadrarea juridică din trafic de influenţă pentru Pârv şi să extindă cercetările faţă de Dan Diaconescu.

Plângerea a fost făcută la DNA de către primarul comunei arădene Zărand, Ioan Florin Moţ, care susţine că Doru Pârv i-a cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza la OTV un material compromiţător, despre averea uriaşă a acestuia. Materialul fusese înregistrat de reporterii televiziunii Oglinda TV.

În luna februarie, realizatorul TV Dan Diaconescu s-a prezentat la sediul DNA, unde a fost audiat în calitate de martor, declarau, la acel moment, surse judiciare. Cu toate acestea, Diaconescu a spus, la ieşirea de la DNA, că a venit să facă un interviu, deşi nu era însoţit de o echipă de filmare.

Cele mai citite

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...
Ultima oră
Pe aceeași temă