20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDamascul protestează la ONU după raidul israelian

Damascul protestează la ONU după raidul israelian

Ministerul sirian al Afacerilor Externe a protestat joi la ONU, după un raid israelian care a vizat un centru militar din apropierea Damascului, potrivit unui comunicat publicat de agenţia oficială Sana, relatează AFP, citat de Mediafax.

În acest text, ministerul susţine că “protestează oficial faţă de încălcarea de către israelieni a acordului din 1974”, care prevede încetarea ostilităţilor între Siria şi Israel, care rămân oficial în stare de război.

Siria a anunţat miercuri seara că aviaţia israeliană a “bombardat direct” un centru de cercetări privind armele situat între Damasc şi frontiera libaneză.

“Un avion de luptă israelian a încălcat spaţiul nostru aerian dimineaţă şi a bombardat direct un centru de cercetări privind armele în regiunea Jomrayah, provincia Damasc”, a afirmat armata într-un comunicat publicat de agenţia oficială Sana.

Armata siriană a anunţat că doi angajaţi au fost ucişi, iar cinci răniţi, în timp ce clădirea centrului a fost “parţial distrusă”.

Intervievată de AFP, o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene s-a abţinut de la orice comentariu.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă