14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCVM Constanţa a pierdut după mai bine de un an în România

CVM Constanţa a pierdut după mai bine de un an în România

Seria istorică de succese a băieţilor de la CVM Tomis Constanţa s-a oprit brusc săptămâna aceasta, după ce Rodriguez şi compania au cedat la Craiova. Scorul, 0-3, nu lasă loc de interpretări, campionii evoluând la un nivel decent abia în setul 3, pierdut la limită, dar după două seturi în care gazdele au făcut efectiv instrucţie cu elevii lui Martin Stoev. Surprinzător, înfrângerea a fost tratată nonşalant atât de staff cât şi de oficiali, pentru că trebuia să vină la un moment dat, iar programul din acest start de sezon a fost unui infernal. Reacţia oficialilor pare ciudată, dar are nenumărate explicaţii, cu doar trei zile înainte CVM reuşind s-o spulbere pe principala rivală Municipal Zalău, la Constanţa.

“Mai bine acum decât cu Zalăul”

Managerul campionilor, Serhan Cadâr, nu face parte din grupul celor uimiţi de performanţa oltenilor. Om cu ştate vechi în voleiul masculin, Cadâr a văzut partida ca pe un moment de descărcare a elevilor lui Martin Stoev, care ajunseseră la un nivel critic de uzură psihică şi fizică.

“Craiova are o echipă ambiţioasă şi, evident, succesul nu poate fi pusă la îndoială. Pentru noi e dureros că am pierdut atât de clar, dar nu e neapărat o surpriză. S-au adunat multe evenimente şi multă oboseală, iar jucătorii au atins un prag al uzurii fizice şi psihice care nu le-a mai permis să joace. Victoria cu Zalăul a însemnat o descătuşare pentru că după meciurile din Ligă era cel mai important test al sezonului, şi a intervenit o relaxare cauzată şi de oboseala excesivă. Nu am avut timp să ne odihnim după acel meci deosebit de greu şi asta s-a văzut în teren. Băieţii au dat totul miercuri seara, joi au făcut doar un antrenament uşor, iar ziua de vineri au petrecut-o pe drum. Unde să ne mai recuperăm?”, ne-a spus managerul.

De altfel, conducerea echipei vede partea plină a paharului, adică victoria cu Zalăul, pentru că după calcule, era imposibil ca această săptămână să iasă altfel.

“Trebuie să fim realişti. Eşecul de la Craiova este unul normal pentru că nu există echipe de roboţi. Dacă programul era invers, vă garantez că băteam la scor Craiova şi apoi pierdeam la scor cu Zalăul. Aşa e voleiul şi nu facem o tragedie din eşec. Mai bine că am bătut rivala la titlu şi am pierdut cu oltenii”, a punctat conducătorul constănţean.

Revanşă săptămâna aceasta?

Eşecul de la Craiova va fi lăsat în urmă de marinari, care acum se gândesc deja la partida din etapa următoare, contra formaţiei CSM Bucureşti. Adversarii de sâmbătă au un singur succes şi meciul este privit ca o formalitate, mai ales că brazilianul Massinatori este tot mai aproape de recuperarea totală. “Partida următoare nu este un test foarte dificil pentru că CEM nu este o formaţie valoroasă. Bineînţeles, am mai avut noi meciuri uşoare care au ieşit prost, dar nu va fi cazul în această partidă. Massinatori este foarte bine şi în două-trei săptămâni putem spune că evoluează la potenţial maxim, iar alte probleme de lot nu avem. Stancu, singura absenţă de durată, intră deja în ultima perioadă de pauză medicală şi apoi va reveni la antrenamente, nefiind exclus să-l vedem pe teren în Liga Campionilor”, ne-a spus Serhan Cadâr.

 

 

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă