26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialCutremur de 3,5 grade în Vrancea

Cutremur de 3,5 grade în Vrancea

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului precizează că magnitudinea cutremurului de joi din județul Vrancea a fost de 3,5 grade pe scara Richter, la 3,6 grade.

Seismul a avut loc la ora locală 11:01, iar Institutul a modificat și adâncimea, de la 100 de kilometri, în varianta anterioară, la 99,3 km.

Mișcarea tectonică din România s-a produs la 6 kilometri de localitatea Mătăcina din județul Vrancea, la 30 de kilometri de Focșani și 168 de kilometri de Capitală, a anunțat, joi, Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM).

Miercuri s-au produs două cutremure, unul în Vrancea de 3,8 grade, la o adâncime de 137 kilometri, și altul în județul Buzău, de 2,9 grade, la 118,8 km.

Cel mai important seism din acest an s-a înregistrat în data de 24 septembrie, la ora locală 2:11, în zona Vrancea, și a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter.

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România după 1990 a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

Cele mai citite

Circulația pe Transalpina, oprită în acest weekend

Circulaţia rutieră va fi oprită, sâmbătă şi duminică, pe drumul naţional DN 67C, pentru desfăşurarea competiţiei sportive „Transalpina Master Challenge”. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri...

Un diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata în România

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE,...

Ministrul Tîlvăr refuză dezvăluirea detaliilor secrete

România este de 20 de ani membră NATO și armata ei încă e copleșită de tehnică sovietică.  Tehnica sovietică reprezintă 70% din înzestrarea Armatei...
Ultima oră
Pe aceeași temă