13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialCursuri de calificare pentru detinutii din Rahova

Cursuri de calificare pentru detinutii din Rahova

La Penitenciarul cu regim de maxima siguranta Bucuresti-Rahova a inceput primul curs de calificare pentru 14 detinuti in meseria de zidar-pietrar-tencuitor. Cursul este organizat de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca, urmare a modificarilor aduse Legii somajului. Astfel, persoanele aflate in detentie care mai au de executat cel mult noua luni pana la ultima zi de executare a pedepsei pot urma un program de formare profesionala organizat de agentiile pentru ocuparea fortei de munca, cheltuielile necesare fiind suportate din bugetul de somaj.
Dumitru Pelican, director executiv AMOFM, ne-a declarat ca detinutii din Rahova aflati in aceasta situatie au optat pentru calificare in meseriile de zidar, dulgher-tamplar-parchetar, lucrator pentru estetica si igiena corpului omenesc.
“Pentru aceste meserii AMOFM a incheiat contracte de prestari servicii de formare profesionala pentru adulti cu Patronatul National Roman. Primul curs a inceput pe 10 noiembrie, iar pentru celelalte meserii amintite se vor organiza in saptamanile urmatoare, in momentul cand Penitenciarul Rahova va aviza deschiderea lor”, a precizat directorul Agentiei.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă