12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCum văd parlamentarii constănţeni anul politic 2011

Cum văd parlamentarii constănţeni anul politic 2011

Indiferent de partid, aceştia spun că noul an se va dovedi dificil. În funcţie de culoarea politică, ei cred sau nu în schimbarea actualei guvernări.

Pe de o parte, social-democraţii sunt de părere că presiunea socială va duce la spargerea coaliţiei de
guvernământ undeva în lunile martie-aprilie. Senatorul PSD Alexandru Mazăre susţine că actuala opoziţie ar trebui să-şi regândească majoritatea şi să parafeze la tribunal o eventuală alianţă PSD-PNL la care să fie atrase şi alte forţe politice. „Lucrurile trebuie gândite astfel încât să avem un rezultat pozitiv, pentru că fiecare lună cu această guvernare dezastruoasă înseamnă timp pierdut pentru România şi pentru români”, a declarat senatorul constănţean, care susţine că cea mai grea încercare a anului 2011 va fi pentru ţara noastră „să rămână cu Guvernul Boc pe cap”.

Haşotti nu exclude o alianţă cu PSD

De aceeaşi parte a opoziţiei dar şi de aceeaşi părere este şi liberalul Puiu Haşotti, care crede însă că soarta actualei guvernări depinde de Congresul PDL şi de rămânerea în funcţia de preşedinte al democrat-liberalilor a premierului Emil Boc. Totuşi, fostul vicepreşedinte al PNL susţine că o predicţie este extrem de riscant de făcut. Haşotti s-a ferit să facă şi vreo declaraţie prin care să dea ca sigură parafarea unei înţelegeri între social-democraţi şi liberali, neexcluzând însă o astfel de ipoteză de lucru. „Există diferenţe doctrinare şi abordări istorice diferite”, a declarat senatorul constănţean, care nu uită însă să atragă atenţia că, pe vremea Alianţei DA, democraţii erau în naţionala socialistă.

Aflaţi la putere, democrat-liberalii susţin că sunt conştienţi de „costurile politice pe care le plătesc pentru că şi-au asumat rezolvarea greşelilor guvernelor din ultimii 20 de ani şi reformarea statului”, după cum a declarat deputatul PDL Constantin Chirilă. Acesta este de părere însă „portocalii” au luat guvernarea atunci când nimeni nu a vrut-o şi cei din opoziţie „numai au cotcodăcit ca găinile pe gard, fără a veni cu vreo soluţie concretă la problemele României şi la cele ale românilor”.

Guvernul va rezista

Deputatul PDL de Constanţa, Constantin Chirilă, este de părere că actuala guvernare va rezista, indiferent de rezultatul congresului PDL. Acesta mai spune că actualul premier, Emil Boc, ar avea mari şanse să rămână în fruntea partidului. Deputatul democrat-liberal nu ştie sigur cu cine va vota la congres, dar că merge, cel puţin acum, pe mâna lui Boc şi a echipei acestuia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă