19.1 C
București
vineri, 7 iunie 2024
AcasăSpecialPROGNOZA METEO. Cum va fi vremea până la sfârșitul anului

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea până la sfârșitul anului

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie. Potrivit estimărilor specialiștilor, temperaturile vor fi peste mediile multianuale, iar precipitațiile vor fi în excedent, pentru anumite zone ale țării. 

Prognoza pentru TOATE zonele țării, în documentul atașat

Astfel, în luna octombrie, temperaturile medii lunare vor fi peste mediile multianuale în sud-estul și local în sudul și vestul țării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale. Temperatura medie multianuală este de 9,6 grade Celsius. 

Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra în general valori peste normele climatologice în vestul, centrul și nord-estul țării, iar în restul zonelor vor fi apropiate de mediile multianuale. Media multianuală lunară este de 43,5 l/mp

Pentru luna noiembrie, meteorologii estimează că valorile termice se vor situa peste medii în sud-est și local în sud și vest, iar în restul zonelor acestea pot fi apropiate de limitele normale. Valoarea medie multianuală este de 3,8 grade Celsius.

Cantitățile lunare de precipitații vor prezența o tendința de excedent în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul, sudul și vestul țării unde local acestea vor fi apropiate de mediile climatologice. Media multianuală este de 41,5 l/mp.

Pentru luna decembrie se estimează că valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale în aproape toată țara, local în sud-estul și sudul țării fiind posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decât în mod obișnuit. Temperatura medie multianuală este -0,8 grade Celsius.
 
Cantitățile lunare de precipitații se vor situa în limitele climatologice în majoritatea zonelor, local în centrul țării fiind posibile valori peste medii, iar în sud și vest sub norme. Media multianuală a precipitațiilor este de 44,8 l/mp. 

Cele mai citite

Federația Română de Sumo e gata să găzduiască dezbaterea dintre Șoșoacă și Piedone

Ilustrație: Marian Acramescu Chiar în ultimele ore ale campaniei electorale pentru alegerile locale am putea avea parte și de prima dezbatere între doi candidați...
Ultima oră
Pe aceeași temă