20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialCum va arăta Mamaia sezonul viitor

Cum va arăta Mamaia sezonul viitor

Staţiunea Mamaia îşi va schimba faţa. Un proiect finanţat din bani europeni a început să fie implementat, oficial, ieri. ”O să refacem coloana vertebrală a staţiunii Mamaia cea pe care am încercat să o modernizăm acum zece ani de zile când am venit eu primar cu nişte bani foarte puţini. De data asta însă o să o facem la standarde foarte ridicate, vom amenaja toată promenada din staţiunea Mamaia, începând cu zona de intrare din sud până în capăt în zona de intrare din nord şi în Satul de Vacanţă plus piaţetele. Ea va fi amenajată pentru plimbare pedestră, va fi în anumite locuri accesibilă şi auto cu parcările aferente însă ce este foarte important va oferi totodată un spaţiu de desfăşurare a carnavalului, va fi luminată la fel ca sambadromul din Brazilia şi va oferi posibilitatea carelor alegorice să se mişte şi să se plimbe cu maximă vizibilitate şi fără să distrugă zona de promenadă”, a precizat primarul Constanţei, Radu Mazăre. Acesta a mai spus că şi plajele vor fi luminate.

 

Proiectul mai prevede construirea unui benzi pentru biciclişti, pe toată lungimea staţiunii, de la un capăt la altul. În zona cazinoului va fi amenajată şi o scenă cu locuri de schimbare în spate. Se vor planta peste 800 de arbori.

Lucrările au început, iar până la 1 iunie anul viitor vor fi finalizate în proporţie de 60%-70%, iar cu totul vor fi gata în toamna anului viitor sau la începutul lui 2015, cel mai târziu.  

Primăria a avut în vedere şi defilările carelor alegorice. ”Carnavalul începe exact la amurg şi până când ajung carele alegorice în piaţeta de la Cazino nu mai este lumină naturală, iar iluminatul stradal pe care îl avem nu era la înălţimea carelor. De data asta corpurile de iluminat sunt peste carele alegorice şi vor ilumina în aşa fel încât se va vedea în integralitate spectacolul pe tot traseul şi în Piaţetă”, spune primarul. Pentru cele trei defilări de la început, de la mijloc şi de la sfârşitul carnavalului primăria va avea carul ei propriu, iar cluburile vor avea care mult peste ce au avut anul trecut. Anul viitor vor fi şi invitaţi şi oameni celebri din diverse domenii, cum ar fi sport, cultură, muzică.

 

COST

Total de 64 milioane lei

Costul total al proiectului este de 64,84 milioane lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de 42,11 milioane lei. Guvernul României a contribuit cu suma de 9,25 milioane lei, iar beneficiarul, Primăria Constanţa, a pus 13,47 milioane lei. Autoritatea de management este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

 

SPECIALISTUL

Mamaia se vinde foarte bine

”Va fi un plus pentru noi, în condiţiile în care preţurile din anul 2014 vor fi la nivelul celor din 2013. Toate investiţiile care se fac sunt binevenite. La ora aceasta Mamaia se vinde foarte bine, deja am lansat ofertele early booking. Cert este că investiţiile care se fac în Mamaia aduc un plus pentru a-i convinge pe turişti să aleagă în continuare staţiunea Mamaia, care este cap de afiş pe litoralul românesc”. Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia.

 

 

Cele mai citite

Generalul Coldea, fostul șef operativ al SRI, este audiat de procurori, după ce un om de afaceri l-a reclamat la DNA. Coldea ar putea...

Generalul în rezervă Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, este audiat de procurorii DNA, într-un dosar deschis pe baza reclamației pe care a...

Erika Isac, artista care a semnalat pericolul asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online

Erika Isac, artistă extrem de cunoscută după ce a semnalat riscurile asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online, dedicat siguranței femeilor. Serviciul #GETHOMESAFE...

Premierul Ciolacu dă o majorare de salarii de 10 la sută. Prima tranșă e în iunie, când sunt alegerile

Guvernul PSD - PNL, condus de liderul PSD, Marcel Ciolacu, le oferă unora dintre bugetari o mărire de salarii de zece la sută în...
Ultima oră
Pe aceeași temă