12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCum se vede dragostea prin ochii unui animal

Cum se vede dragostea prin ochii unui animal

Teatrul „Anton Pann“ din Râmnicu Vâlcea se întâlneşte cu publicul bucureştean miercuri, 11 martie, la ora 19.00, în Sala „Horia Lovinescu“ a Teatrului Nottara. Trupa foarte tânără şi extrem de talentată a teatrului vâlcean să invită la spectacolul „Eşti un animal, Viskovitz!“, după Alessandro Boffa, în regia lui Tudor Lucanu.

Alessandro Boffa s-a născut la Moscova. A lucrat doi ani ca biolog într-un laborator de genetică animală, pentru ca ulterior să se dedice studierii creierului uman. În 1998 debutează cu „Eşti un animal, Viskovitz!”, carte care va avea un succes răsunător şi va fi tradusă în peste douăzeci de limbi, inclusiv în româneşte. În prezent, trăieşte şi lucrează în Italia şi în Thailanda.

Viskovitz, personajul lui Boffa, este un animal care descoperă viaţa, care îşi caută identitatea şi se confruntă cu poveşti de dragoste ieşite din comun. Protagonistul întruchipează pe rând un cintezoi paranoic, un peşte inadaptat, un melc narcisist, un parazit, un papagal, un porc, un rechin sau un burete alcoolic. Alături de el, în această aventură a vieţii, stau mereu Liuba (imaginea iubirii perfecte), părinţii şi prietenii săi (Zucotici, Petrovici şi Lopez). Fiecare metamorfoză prin care trece Viskovitz oferă o poveste tragi-comică despre condiţia animalului pe care îl întrupează. O suită de fabule ironice, care înfăţişează privitorului o lume în care începi prin a fi animal şi sfârşeşti prin a deveni bestie.

Despre acest spectacol, criticul de teatru Ion Parhon a scris: „Ești un animal, Viskovitz! ne-a oferit imaginea unui succes de echipă, ce cred că va popula afișul multor festivaluri teatrale din țară. Este succesul unei trupe foarte tinere, care întărește cuvintele lui Corneille: «Valoarea nu așteaptă ca vârsta s-o măsoare». Suculente momente de teatru viu, direct, acroșant, lipsit de sofisticări și ostentații, ori de ispita jocului interactiv”.

Aşa că iubitorii de teatru sunt invitaţi la un spectacol construit cu inteligenţă şi umor, interpretat cu vervă şi bună dispoziţie de către tinerii actori ai Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea. În spectacol îi veţi putea vedea pe actorii Mădălina Ciotea, Reka Szász, Vlad Bîrzanu, Olimpiu Blaj, Ciprian Nicula şi Cătălin Asanache.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă