13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCum se circulă, luni, pe drumurile din țară

Cum se circulă, luni, pe drumurile din țară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, luni dimineața, traficul rutier este intens pe autostrada A1, pe sensul de mers Piteşti – Bucureşti.

Astfel, în zona kilometrului 13, la intrarea în Bucureşti, s-au produs două tamponări, în care au fost implicate două, respectiv trei autovehicule. Ele au fost scoase pe banda de urgenţă. Nu au fost victime. În ambele situaţii, cauza a fost nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers, în condiţii de carosabil umed.

Totodată, în judeţul Braşov, un autocamion încărcat cu fier vechi s-a răsturnat pe DN73A, în zona Pârâul Rece, blocând sensul de mers Râşnov – Predeal. Se circulă pe celălalt sens, alternativ, iar traficul rutier este scăzut în intensitate. Nu au fost victime. Cauza a fost neadaptarea vitezei în curbă, în condiţii de carosabil umed. Poliția română avertizează că în momentul în care autocamionul va fi ridicat cu ajutorul unei automacarale, este posibil ca circulaţia să se întrerupă.

Pe DN7(E81) Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între localităţile Câinenii Mici (judeţul Vâlcea) şi Lazaret (judeţul Sibiu), la kilometrul 237+051 de metri, până în data de 15 iulie se execută lucrări de reparaţii la pasajul rutier amenajat peste calea ferată (pasajul Râu Vadului). Circulația a fost deviată pe un drum lateral, pe care se află amenajată o trecere la nivel cu calea ferată simplă, prevazută cu bariere şi semnalizată corespunzator. Întrucât în zonă, la trecerea trenurilor, se formează coloane de autovehicule, le recomandăm conducătorilor auto să nu se angajeze în depăşirea acestora.

Tot în județul Vâlcea, pe Valea Oltului, până pe data de 30 iunie, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră pe DN7 se desfăşoară restricționat, pe o bandă, alternativ, pe sectorul kilometric 200+615 – 200+815 metri.

În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de (egală cu) 7,5 tone, din cauza lucrărilor de reparaţie a viaductului Stânca Teherău (la kilometrul 85+534 de metri). Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele,DN1 Săcele – Braşov.

Până la sfârşitul lunii aprilie, circulaţia rutieră pe podul Giurgiu-Ruse se desfăşoară alternativ, pe o bandă, pe sectorul kilometric 64+525 – 64+940, din cauza unor lucrări. Este posibil ca în zilele cu trafic intens să se formeze coloane de autovehicule. Pentru evitarea aglomeraţiei, pot fi folosite şi alte puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria: Calafat (rutier); Bechet (trecere cu bacul); Zimnicea (trecere cu bacul); Călărași (trecere cu bacul); Negru Vodă (rutier); Vama Veche (rutier).

Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

Până în data de 30 iunie, DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).

De asemenea, până în data de 30 aprilie, DN67C (Transalpina) este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 79+200 (Curpăt, judeţul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice – indicativ AND 525/2013.

Poliția Română avertizează că până luni, la ora 23:00, este în vigoare o atenţionare cu cod galben, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, referitoare ploi însemnate cantitativ. Astfel, șoferii sunt sfătuiți să folosească luminile de întâlnire şi să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului, ţinând cont de posibilitatea producerii fenomenului de acvaplanare. 

Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă