16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCum să faci primul milion de euro din "tunuri"!

Cum să faci primul milion de euro din “tunuri”!

Un milion de euro este suma de bani pe care comisarul şef al Gărzii de Mediu din judeţul Caraş Severin, Marius Cârpeanu, a primit-o de la angajaţii uneia din firmele sale, după aceştia au luat credite de la Banca Comercială Română ca să nu închidă compania pe care o conducea înainte de a deveni şeful comisarilor de mediu. Cu toate acestea, compania la care este acţionar Cârpeanu este falimentară şi oamenii cu executorul la uşă.

Angajaţii firmei comisarului şef al Gărzii de Mediu spun că au fost de acord să ceară creditele bancare, iar banii să fie investiţi în firmă, dar tot ei afirmă că Marius Cârpeanu, patronul „SC Cement SRL” şi angajatorul lor, le-a promis că el va fi cel care va achita toţi banii. Acum, oamenii spun că au ajuns la majorări, penalităţi şi datorii în valoare de câte 50.000 de lei fiecare şi că nimeni nu mai discută cu ei, că actualul şef al Gărzii de Mediu nu mai este de găsit. Mai mult, foştii angajaţi afirmă că patronul lor refuză orice dialog cu ei.

La rândul său Cârpeanu spune că “nu este nici o escrocherie la mijloc, pentru că eu nu i-am obligat pe oameni să ceară creditele, ci aceştia m-au împrumutat de bună voie. Chiar dacă salariile le-au fost mărite la peste 3.000 de lei lunar, taxele aferente au fost plătite de firma mea, ca totul să fie legal. Mai mult, plătesc 70.000 de lei lunar pentru toţi cei care au luat acest împrumut şi acolo unde s-a ajuns la executare, eu am negociat direct cu executorul şi am plătit sumele respective pentru fiecare. Nimeni nu a fost scos din casă încă”. Pe de altă parte, angajaţii lui Marius Cârpeanu au cerut ajutorul autorităţilor pentru a ieşi din încurcătura în care au intrat singuri.

Plângere la Poliţie

“Mai mulţi dintre foştii angajaţi ai comisarului şef au depus plângere la poliţie, dosarul fiind trimis spre instrumentare Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa” spune agentul Ancuţa Cărbunaru de la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Caraş Severin.

Pe de altă parte, actualul şef al Gărzii de Mediu, Marius Cârpeanu, ţine să sublinieze că “nu am luat toţi cei un milion de euro credit o dată, ci este vorba de cate două sau trei credite luate de angajaţii mei în fiecare lună, între anii 2005-2008”.

Chiar dacă a ajuns la această situaţie jenantă, Marius Cârpean rămâne comisar şef al Gărzii de Mediu din judeţul Caraş Severin şi spune că va plăti până la ultimul leuţ, pentru fiecare fost angajat al său, care a luat credit pentru firma sa. Potrivit legii, el însă riscă să fie suspendat din funcţie, dacă procurorii vor porni urmărirea penală împotriva sa. La rândul lor, angajaţii companiei patronate de şeful Gărzii de Mediu spun că nu este moral ca o persoană care a creat astfel de probleme să îşi păstreze funcţia de conducere într-o instituţie a statului care are rol de organ de control.

Ministrul vrea lămuriri

Pe de altă parte, surse din cadrul conducerii Ministerului Mediu spun că va fi declanşată o anchetă internă, pentru a fi lămurită situaţia lui Marius Cârpeanu, pentru că ministrului Laszlo Borbely nu îi convine situaţia în care unul dintre şefii Gărzii de Mediu este controversat. Chiar dacă problema lui Marius Cârpeanu nu este legată de exercitarea atribuţiilor de serviciu pe care le are în cadrul Gărzii de Mediu, el riscă să fie retrogradat din cauza acestui scandal.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă