15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialCum comentează presa internaţională reţinerea lui Sorin Oprescu

Cum comentează presa internaţională reţinerea lui Sorin Oprescu

Reţinerea primarului Capitalei Sorin Oprescu, a stârnit atenţia presei internaţionale, astfel că astfel că cele mai cunoscute ziare din presa străină au comentat ştirea că edilul Primăriei Bucureşti a fost prins în flagrant pentru luare de mită.

Astfel, New York Times au arătat că procurorii aticorupţie au prins, în flagrant, un primar influent al Bucureştiului, în timp ce lua 25.000 euro mită.

Daily Mail titrează : “Primarul din Bucureşti reţinut pentru suspiciuni de luare de mită.

Şi Novinite.com a scris un material referitor la reţinerea lui Sorin Oprescu. 

Reţinerea lui Sorin Oprescu, pentru luare de mită, a fost prezentată şi în publicaţia online CBC.com, care titrează: “Sorin Oprescu, primarul din Bucureşti, reţinut pentru suspiciuni de luare de mită”.

Publicaţia The Associated Press scrie că “influentul” Oprescu a fost arestat duminică, fiind suspectat că a “luat mită 25.000 de euro de la firme care lucrează pentru primărie”.

Şi Reuters a consemnat reţinerea lui Sorin Oprescu, pentru luare de mită. Astfel, publicaţia precizează că anchetatorii anticorupţie au deschis o anchetă penală împotriva primarului, pe care-l suspectează că a luat mită, “ultimul dintr-o serie de cazuri foarte mediatizate în acest stat membru al Uniunii Europene”.

 

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a fost reținut pentru luare de mită și urmează să fie prezentat, duminică, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Edilul Capitalei a fost prins în flagrant cu mită de 25.000 de euro. Potrivit DNA, primarul, împreună cu alte persoane din cadrul Primăriei București, dar și împreună cu fiul său, a înființat o rețea prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituțiilor subordonate Primăriei Generale trebuiau să dea o parte din profitul brut realizat din acele contracte, drept mită, mai multor persoane cu putere de decizie din cadrul instituției, arată procurorii anticorupție.

Faptele s-ar fi petrecut din 2013 până în prezent. 

 

 

 

 

Cele mai citite

ONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza."Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...
Ultima oră
Pe aceeași temă