19.9 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeSpecialNu a fost o glumă! Miliardarul egiptean Naguib Sawiris a căutat o...

Nu a fost o glumă! Miliardarul egiptean Naguib Sawiris a căutat o insulă pentru refugiaţi. Ce oferte a găsit

Miliardarul egiptean care s-a oferit, la începutul lunii septembrie, să cumpere o insulă din Marea Mediterană pentru a găzdui refugiaţi, a contactat proprietarii a două insule greceşti. Însă, Naguib Sawiris nu îşi poate pune ideea în aplicare fără sprijinul guvernului elen, care trebuie să îi răspundă dacă va oferi sau nu acces imigranţilor pe insulă, scrie time.com.

Citeşte şi: Cum ar putea Arabia Saudită să rezolve criza refugiaţilor

Naguib Sawiris, în vârstă de 61 de ani, a spus că va cheltui 200 de milioane de dolari pentru proiectul lui şi a dezvăluit că a primit peste 10.000 de e-mailuri de la potenţiali donatori şi voluntari.

Totodată, Sawiris a spus că numele insulei va fi „Aylan”, în amintirea băiatului de trei ani care a fost găsit mort pe o plajă din Turcia.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI cutremurătoare. Cât a plătit tatăl copiilor găsiţi morți pe o plajă din Turcia pentru un loc în barcă

Referitor la persoanele care îi critică decizia, miliardarul a spus că de vreme ce ei nu oferă soluţii mai bune, ar fi mai bine să „tacă naibii din gură”.

Până acum, peste 2.600 de oameni au murit în încercarea de a traversa Marea Mediterană, pentru a ajunge în Europa, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie. Peste 300.000 de persoane au fugit către Europa, din calea războiului şi dificultăţilor economice din ţări din Orientul Mijlociu şi Africa, potrivit ONU.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies