13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCRIZA SIRIA. Franţa va susţine o rezoluţie ONU "cât mai constrângătoare" împotriva...

CRIZA SIRIA. Franţa va susţine o rezoluţie ONU “cât mai constrângătoare” împotriva Damascului

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a anunţat că va susţine o rezoluţie “cât mai constrângătoare posibil” privind controlul şi verificarea arsenalului chimic sirian, afirmă surse citate de AFP, conform Mediafax.

“Dorim o posibilitate de control, verificare şi sancţionare maximă. De aceea, tot ce se apropie de Capitolul 7 şi de posibilitatea sancţionării Siriei va fi primit în mod pozitiv de Franţa. Obiectivul nostru este a avea o rezoluţie cât mai constrângătoare posibil”, afirmă surse de la Preşedinţia Franţei.

Citeşte şi CRIZA SIRIA. Autorităţile de la Damasc au trimis o listă cu arsenalul chimic

“Dar trebuie să ţinem cont de poziţiile altor state care au drept de veto”, în special de Rusia, care se opune oricărei referiri la utilizarea forţei, adaugă sursele citate.

“Toată lumea este de acord, inclusiv Rusia, asupra faptului că rezoluţia trebuie să permită aplicarea acordului de la Geneva”, încheie sursele citate.

Statele Unite şi Rusia au ajuns la un acord în privinţa planului de plasare sub control internaţional şi de distrugere a arsenalului chimic sirian, regimul de la Damasc având la dispoziţie o săptămână pentru prezentarea listei cu arme neconvenţionale care ar urma să fie distruse, sub supravegherea Naţiunilor Unite, până la jumătatea anului 2014.

Citeşte şi Cum va livra Franţa armament rebelilor din Siria

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul violenţelor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 100.000 de morţi.

Cele mai citite

VIDEO. Ana Porgras, OUT de la Survivor. Vedeta a primit mii de euro de la PRO TV

Ana Porgras a fost nevoită să părăsească competiția „Survivor All Stars” în ediția difuzată pe 2 mai la PRO TV, după ce a suferit...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă