15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCriza a petrolului in Occident si refugiati in Rusia, in cazul unui...

Criza a petrolului in Occident si refugiati in Rusia, in cazul unui eventual razboi in Iran

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avertizat, vineri, ca o actiune militara impotriva Teheranului poate sa aiba consecinte catastrofale in aceasta regiune-cheie pentru aprovizionarea cu petrol a Occidentului si ca orice perturbare in domeniu poate da nastere unor crize serioase.

 

“Este o regiune-cheie pentru aprovizionarea cu hidrocarburi a majoritatii statelor occidentale si orice perturbare in acest domeniu poate provoca crize grave”, a declarat in cadrul unei emisiuni la televiziunea rusa de stat Rossia ministrul rus de externe in guvernul demis al lui Mihail Fradkov, care se pare ca isi va pastra portofoliul si in noul guvern al lui Viktor Zubkov, a carui structura nu a fost inca anuntata.

 

Serghei Lavrov a mai atras atentia, potrivit agentiilor de presa ruse, consultate de Rompres, ca un razboi impotriva Teheranului poate genera un exod al azerilor din Iran, care, in cazul unui conflict militar, ar putea trece granita in Azerbaidjan si de aici in Rusia, tara care nu are un regim de vize cu statul azer. In aceeasi emisiune televizata, Serghei Lavrov a facut apel la Iran sa raspunda intr-o maniera constructiva la cerintele comunitatii internationale si sa-si schimbe atitudinea fata de Israel.

 

“Este absolut inacceptabil de a spune ca un stat nu are dreptul sa existe. Vreau sa spun Israel. Iranienii trebuie sa inteleaga ca, facand astfel de declaratii, ei nu accepta aliati”, a afirmat Serghei Lavrov.

 

Rusia si China, state membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU, se opun “amenintarilor neincetate” cu o interventie militara in Iran, evocata recent de ministrul francez de externe Bernard Kouchner.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...
Ultima oră
Pe aceeași temă