12.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialCrima de la Perla: Poliţistul care şi-a împuşcat soţia, trimis în judecată....

Crima de la Perla: Poliţistul care şi-a împuşcat soţia, trimis în judecată. Citiţi aici rechizitoriul

Agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, care şi-a împuşcat mortal soţia şi pe colegă a acesteia într-un coafor din Bucureşti, rănind alte şase persoane în atacul său armat, a fost deferit justiţiei,  conform Mediafax. Tribunalul Bucureşti se va pronunţa asupra vinovăţiei lui.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările în cauza privind incidentul petrecut într-un coafor din Bucureşti şi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Gheorghe Vlădan, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav, tentativă la infracţiunea de omor calificat şi deosebit de grav, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”, informează, joi, Ministerul Public.

În 5 martie, în jurul orei 17.30, Vlădan şi-a împuşcat mortal soţia şi pe o colegă a acesteia, în coaforul unde femeile lucrau, agentul rănind totodată şi alte şase persoane, angajaţi şi clienţi ai salonului.

În aceeaşi zi, după ora 14.00, potrivit şefului Poliţiei Române, Liviu Popa, agentul Vlădan fusese citat telefonic să se prezinte la Secţia 14, unde soţia sa îl reclamase în data de 1 martie pentru ameninţări.

Florina Vlădan declarase la poliţie, în 1 martie, că bărbatul său, cu care se afla în acţiune de divorţ (termenul de judecată fiind pe 7 martie-n.r.) , o ameninţa şi că este deţinătorul unei arme cu foc, însă autorităţile nu au grăbit soluţionarea plângerii, iar după patru zile femeia a fost ucisă.

Într-o criză de gelozie, Gheorghe Vlădan (53 de ani) a intrat în 5 martie, în jurul orei 17.30, în coaforul unde lucra soţia sa. De dimineaţă el dădea târcoale coaforului. În momentul în care a intrat în salon, el vorbea la telefon, apoi a discutat cu soţia sa, după care a ieşit pe holul unităţii unde îl urmase şi casiera Mariana Bendre (42 de ani), căreia i s-a adresat. Imaginile înregistrate de camerele video aflate în salon redau momentul în care bărbatul îşi scoate de undeva din spate pistolul Glock de 9 milimetri cu care o împuşcă în piept pe soţia sa, care venise înspre hol, apoi trage două gloanţe în casieră, după care agentul a intrat în camera unde era frizeria, unde a continuat să tragă. Bărbatul s-a întors în cealaltă cameră, unde era coaforul iar casiera rănită se refugiase şi o proteja cu corpul său pe Florina Vlădan, iar agentul o împuşcă în cap. După care, agresorul continuă să tragă în coafor, au precizat surse judiciare.

Din momentul în care a intrat până a ieşit Vlădan din salonul de înfrumuseţare a durat trei minute şi 27 de secunde.

Dar doar aproape un minut a durat atacul armat al agresorului. Imaginile i-au determinat pe anchetatori să extindă cercetările, întrucât acestuia nu i s-a descărcat pistolul, el pur şi simplu ţintindu-şi victimele.

De altfel, momentul surprins de camerele video ale unităţii când Vlădan o execută pe casieră este extrem de relevant pentru cauză, susţin sursele citate.

În urma atacului armat, cercetările privind împrejurările în care Vlădan a fost angajat la Ministerul de Interne, dar şi cum şi-a obţinut permisul de armă cu glonţ au relevat carenţe la nivelul MAI, inclusiv legislative.

Pe de altă parte, sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu patru ofiţeri ai Secţiei 14 Poliţie, unde Florina Vlădan a depus în 1 martie 2012 plângerea în care consemna că soţul ei o ameninţă cu moarte, că sunt în divorţ şi că bărbatul ei deţine o armă cu glonţ.

 

Cele mai citite

Fiecare rundă de alegeri se va derula într-o singură zi, în intervalul 7 – 22 – EXCLUSIV

Surse din cadrul Autorităţii Electorale Permanente (AEP) au dezvăluit, în exclusivitate pentru cotidianul “Puterea”, că liderii politici ai actualei coaliţii de guvernământ au...

Sforarul șef al Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, încă 5 luni administrator provizoriu ilegal la RAR

Sforarul șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Bogdan Mîndrescu, și-a prelungit ilegal, cu acordul ministrul Sorin Grindeanu, provizoratul ca administrator al Registrului...

Burduja se anunță candidatul PNL la Primăria Capitalei. VIDEO

Într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, președintele PNL București, este prezentat drept candidatul liberalilor pentru Primăria Capitalei. “Cândva...
Ultima oră
Pe aceeași temă