13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCovasna: ISJ cere raport conducerii unui LICEU unde o elevă a mers...

Covasna: ISJ cere raport conducerii unui LICEU unde o elevă a mers la şcoală cu BENTIŢĂ TRICOLORĂ

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, a cerut un raport conducerii Liceului mixt “Korosi Csoma Sandor” din oraşul Covasna, după ce mai mulţi elevi au mers la şcoală cu accesorii tricolore, de 15 Martie, o elevă purta şi miercuri bentiţă tricoloră la cursuri, potrivit Mediafax.

Potrivit presei, în 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, câţiva elevi români din clasa a IX-a au mers la şcoală cu accesorii în culorile tricolorului românesc, iar una dintre eleve, care purta o bentiţă tricoloră şi a cărei fotografie a fost postată pe o reţea de socializare, susţinea că ar fi primit ameninţări.

Şeful ISJ Covasna, Keresztely Irma, a declarat, miercuri, că o elevă de clasa a IX-a de la Liceul “Korosi Csoma Sandor” din oraşul Covasna, care a mers la şcoală, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc, şi-a repetat gestul în cursul zilei de miercuri.

Ea a apreciat gestul tinerei drept un “incident copilăresc” şi “un teribilism”.

“Trebuie să vedem care sunt motivele comportamentului acestei eleve şi din acest motiv am cerut conducerii liceului să efectueze o analiză şi să finalizeze până mâine (joi – n.r.) la prânz un raport”, a spus Keresztely.

În cursul zilei de miercuri, la liceu are loc o şedinţă a Consiliului profesoral în cadrul căreia se va discuta această problemă.

Cele mai citite

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă