21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialCorpul de Control al premierului Victor Ponta susține că a sesizat DNA...

Corpul de Control al premierului Victor Ponta susține că a sesizat DNA în problema retrocedărilor din Bacău

Acuzat că nu ar fi depus plângere, deși ar fi sesizat nereguli în procedurile de retrocedare a moșiilor deținute de Dimitrie Ghica în județul Bacău, Corpul de Control al prim-ministrului a răspuns, astăzi, printr-un comunicat de presă, negând informațiile apărute în presă.

„Corpul de Control al Primului-ministru a transmis, încă din 05.09.2014, către Direcția Națională Anticorupție, Raportul de Control privind restituirea unui teren forestier de 43.277 Ha şi a unui teren agricol în suprafaţa de 50 de Ha, în județul Bacău. De asemenea, in vederea valorificării aspectelor constatate in Raportul Corpului de Control, acesta a fost transmis, pe langa DNA, si la următoarele instituţii: Regia Naţionala a Pădurilor Romsilva, Regia Națională a Pădurilor – Direcția Silvică Bacău, Prefectura Bacău, Tribunalul Sibiu, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, Ministerul Afacerilor Interne“, se arată în comunicatul Corpului de Control.

Surse judiciare citate de gândul.info au explicat, vineri, că deși au fost constatate nereguli în procesul de retrocedare, Corpul de Control nu ar fi depus plângere la Parchet. Potrivit acelorași surse, din referatul de arestare reiese că cei care au depus plângere, încă din 3 august 2012, au fost angajații Direcției Silvice Bacău.

Citește și: DNA cere încuviințarea arestării pentru Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam. Numele ministrului Mediului, în dosarul retrocedărilor (STENOGRAME)

Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta, precum și deputații Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam sunt anchetați de DNA pentru că ar fi intervenit în procedurile de retrocedare a moșiilor deținute de Dimitrie Ghica în județul Bacău. Este vorba de 43.000 de hectare de teren, o afacere evaluată de DNA la 450 milioane euro.

Pentru Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, DNA a cerut Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive, în timp ce Ilie Sârbu este urmărit penal. Atât Hrebenciuc, cât și Sârbu sunt acuzați că și-au folosit influența politică asupra funcționarilor publici implicați în procesul de retrocedare.

Conducerea Camerei Deputaților s-a reunit astăzi, la ora 12.00, pentru a discuta solicitarea DNA. Procedural, cererile vizându-i pe cei doi parlamentari vor fi trimise Comisie juridice a Camerei, iar după întocmirea unui raport, se va pronunța un vot în plen.

Cele mai citite

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...

Irina Begu, norocoasa de serviciu. Rybakina s-a retras, iar Dodin a declarat forfait

Irina Begu a obținut o calificare fără probleme în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma, în urma abandonului franțuzoaicei Oceane...

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă