23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialControl al GF Arad la o acţiune caritabilă a PDL; Organizatorii: A...

Control al GF Arad la o acţiune caritabilă a PDL; Organizatorii: A fost o comandă politică

O acţiune caritabilă a PDL Arad, în cadrul căreia s-au oferit consultaţii oftalmologice gratuite la sedii ale partidului, a fost verificată de comisarii Gărzii Financiare (GF), liderii PDL reclamând că a fost vorba de “o comandă politică” dată de PSD, în timp ce conducerea PSD neagă orice implicare, potrivit Mediafax.

Preşedintele Organizaţiei municipale de Femei a PDL Arad, Geanina Pistru, afirmă, într-un comunicat de presă transmis luni, că “Garda Financiară nu a văzut cu ochi buni campania «Ochii – poarta deschisă spre univers»” organizată de PDL, comisarii făcând verificări la sedii ale partidului în timpul consultaţiilor oftalmologice oferite gratuit populaţiei.

Campania s-a derulat timp de câteva zile şi s-a încheiat luni, reprezentanţii PDL arătând că au avut loc peste 2.500 de consultaţii gratuite.

“Campania s-a bucurat de o mare receptivitate din partea arădenilor, care au venit la consultaţii. Surprinzător, acţiunea a stârnit interes şi din partea reprezentanţilor Gărzii Financiare Arad, care au fãcut controale la sediile PDL unde au avut loc consultaţiile. Facem astfel de acţiuni de ani şi niciodată nu am avut parte de controale. Ni s-a părut oarecum suspectă apariţia acestora tocmai la o acţiune unde consultaţiile au fost oferite gratuit, dar în cele din urmă reprezentanţii instituţiei de control s-au convins că totul s-a derulat cu respectarea legii”, se arată în comunicat.

Geanina Pistru a declarat că este convinsă că verificările au fost făcute în urma unei reclamaţii depuse de PSD.

“A fost o comandă politică dată de PSD, sunt absolut convinsă. Controlul a avut loc sâmbătă, chiar într-o zi liberă”, a spus Pistru.

Şeful Gărzii Financiare Arad, Sorin Cirţi, a declarat că verificările au fost făcute “în urma unei reclamaţii”, însă a refuzat să precizeze de unde a venit şi care a fost obiectul acesteia.

Pe de altă parte, liderul judeţean al PSD, Dorel Căprar, a declarat că organizaţia nu are nicio legătură cu aceste verificări.

“Asemenea acţiuni umanitare sunt lăudabile, indiferent de culoarea politică a celor care le organizează. Şi noi am avut astfel de acţiuni şi vom continua cu ele. Fiind în postul Paştelui, nu ne permitem să facem gesturi de asemenea natură. Mai curând reclamaţia a venit din interiorul PDL, că acolo sunt mai multe fracţiuni”, a spus Căprar.

Cele mai citite

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...

Bătaie în Parlament: Florin Roman, bătut de Dan Vîlceanu -VIDEO

Au apărut primele imagini cu bătaia din Parlament, între Dan Vîlceanu şi Florin Roman, care a avut loc în antecamera sălii de plen, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă