25 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialCoreea de Nord amenință America: Trump face inevitabil un atac cu rachetă....

Coreea de Nord amenință America: Trump face inevitabil un atac cu rachetă. Replica preşedintelui SUA, pe Twitter

Războiul declaraţiilor dintre SUA şi Phenian s-a intensificat ieri, zi în care America, într-o demonstraţie de forţă, a trimis bombardiere în apropierea Coreei de Nord.

Replicile dure au venit şi în contextul în care tot sâmbătă o misterioasă activitate seismică a fost înregistrată în Coreea de Nord, realimentând temerile cu privire la un nou posibil test nuclear ordonat de Phenian.

Astfel, ministrul nord-coreean de externe Ri Yong Ho a declarat furios, ieri, la ONU, că Trump a făcut inevitabil un atac cu rachetă asupra teritoriului SUA, insultând demnitatea Coreei de Nord, notează CNN. De asemenea, a spus că Trump reprezintă ameninţarea numărul 1 la adresa păcii internaţionale, scrie Mediafax.

„Trump este într-o misiune suicidară”, a spus Ri, într-un discurs la UN General Assembly. În caz că vieţi nevinovate americane vor avea de suferit din cauza acestui atac suicidar, Trump va fi în totalitate responsabil”.Preşedintele SUA a reacţionat imediat pe Twitter: „Tocmai am auzit că ministrul de externe nord coreean a vorbit la ONU. Dacă dă glas gândurilor „Micului Om Rachetă”, nu vor mai fi prin preajmă mult timp!”.

Bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstraţie de forţă a Administraţiei Donald Trump, potrivit unui anunţ al Pentagonului.

Tot ieri, o mişcare telurică de 3,4 grade a fost depistată sâmbătă în Coreea de Nord, au anunţat autorităţile chineze, putând fi vorba de un cutremur sau de un test nuclear, relata BBC News online.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă