11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialConsiliul Local Ciuruleasa, dator vandut la o firma

Consiliul Local Ciuruleasa, dator vandut la o firma

» Omul de afaceri Ioan Bene din Cluj a castiga procesul deschis impotriva administratiei din Ciuruleasa.
» Consiliul Local trebuie sa ii plateasca patronului Ben&Ben suma de 2,85 milioane de lei, contravaloarea unei lucrari de modernizare a unui drum.

Consiliul local Ciuruleasa (judetul Alba) trebuie sa plateasca unei societati comerciale din Cluj-Napoca suma de 2,85 milioane lei, plus dobanda aferenta din luna august 2007, ca urmare a unei sentinte pronuntate de Judecatoria Alba Iulia. Suma respectiva reprezinta valoarea lucrarii de modernizare a drumului comunal DC 156, Ciuruleasa – Bodesti, pe o distanta de 4,5 km, realizata in perioada 2005 – 2006 de firma Ben & Ben SRL Cluj-Napoca, patronata de Ioan Bene. Banii pe care administratia locala a comunei din Muntii Apuseni trebuie sa-i plateasca firmei private reprezinta bugetul localitatii pe cel putin trei ani. Initial, proiectul pentru modernizarea drumului mentionat trebuie finantat din fonduri europene. Consilul Local Ciuruleasa a castigat in 2004 un proiect SAPARD prin care primea o finantare nerabursabila de maxim 3,38 milioane lei. Lucrarea a fost finalizata in decembrie 2006, cu mai mult de un an intarziere. Intre beneficiarul finantarii si SAPARD au fost incheiate cateva acte aditionale ale contractului. Unul dintre acestea se referea la impunerea datei de 31 ianuarie 2007 pentru depunerea cererii de plata a lucrarilor efectuate. Reprezentantii societatii din Cluj au precizat ca au emis catre Primaria Ciuruleasa, in ianuarie 2007, doua facturi, insa cererea de plata a acestora nu a mai ajuns la SAPARD. Neoficial, cererea de plata nu a fost inaintata din pricina nemultumirilor referitoare la calitatea lucrarilor executate de Ben & Ben SRL. Prin urmare, contractul a fost denuntat unilateral de catre agentia guvernamentala. In cauza judecata la Alba Iulia, Ben & Ben SRL a precizat ca situatia creata prin neachitarea lucrarilor realizate a dus la intrarea firmei in stare de insolventa. Primarul din Ciuruleasa a fost de acord sa plateasca suma de 2,8 milioane de lei, fara dobanzi. Primarul comunei Ciuruleasa, Radu Marcel Tuhut, a spus ca "am dat in judecata Agentia de Plati (APIA a preluat atributiile in domeniu de la Sapard – n. r.) si speram sa obtinem reluarea contractului de finantare", a spus primarul.
In acest caz, fostul primar Ioan Mihalachi a fost condamnat de Judecatoria Alba Iulia la cinci ani de inchisoare. Alaturi de acesta au fost condamnati la o pedeapsa similara angajatii SC "Ben & Ben" SRL – Ovidiu Marius Rusu si Laura Spataru – respectiv administratorul SC "Alpro Consult" SRL Cluj-Napoca, Adrian Lengher. Toti sunt acuzati de de fals si tentativa la infractiunea de folosire sau prezentare de documente false in scopul obtinerii de fonduri europene.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă