32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialConsiliul Județean al Elevilor din Cluj cere demiterea învățătoarei care a jignit...

Consiliul Județean al Elevilor din Cluj cere demiterea învățătoarei care a jignit un copil

Consiliul Județean al Elevilor Cluj (CJE) cere demiterea învățătoarei Monica Chiorean, de la Liceul de Muzică “Sigismund Toduță”, care a jignit un copil de clasa întâi, informează Mediafax.

Citește și: Caz șocant la un liceu din Cluj: O învățătoare a umilit un elev de șapte ani

”Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Cluj denunță comportamentul trivial al învățătoarei Monica Chiorean de la Liceul de Muzică Sigismund Toduță, care a adresat injurii și apelative jignitoare unui elev de-al său din clasa întâi, lucru care poate fi dovedit printr-o înregistrare . Este inadmisibil ca învățământul românesc să se confrunte cu nenumărate abuzuri asupra elevilor şi încălcări ale drepturilor acestora de către cadre didactice. Maltratarea elevului din înregistrare de către cadrul didactic Monica Chiorean reprezintă un exces de autoritate ce poate conduce la efecte grave asupra personalităţii şi formării elevului. În urma abuzului înfăptuit de Monica Chiorean, CJE Cluj solicită demiterea cadrului didactic respectiv”, afirmă reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Cluj într-un comunicat tranmis vineri.

Reprezentanții CJE mai spun că abuzul de la Liceul de Muzică dovedeşte faptul că elevii nu sunt consideraţi parteneri ai actului educaţional, ”ci sunt învăţaţi să se subordoneze, să se conformeze, să le fie frică de dascăli, de note și de ceea ce nu ştiu”.

”Aceşti elevi, învăţaţi să îşi umilească colegii, să se supună, să fie îngroziţi să îşi apere principiile sunt departe de a fi educaţi într-un spirit democratic sau cel puţin civilizat, ceea ce doveşte că sistemul educaţional românesc continuă să promoveze nonvalori şi să formeze generaţii de persoane care nu vor fi capabile să îşi exercite şi să își apere drepturile”, mai spun elevii.

De asemenea, CJE Cluj îi îndeamnă pe părinții elevului jignit de învățătoare să intenteze o plângere penală împotriva acesteia, sub acuzația de abuz în serviciu, șantaj și hărțuire a minorului fără capacitate de exercițiu.

”Vom avea o întâlnire cu conducerea școlii pentru a cere clarificări cu privire la acest caz. Totodată, încurajăm elevii și părinții să sesizeze toate cazurile asemănătoare de abuz din partea cadrelor didactice sau cazurile în care elevilor nu le sunt respectate drepturile în mediul școlar”, a declarat Vladian Mușat, președintele Consiliului Județean al Elevilor Cluj.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a declanşat o anchetă la Liceul de Muzică “Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, după ce o învăţătoare a fost înregistrată cu un reportofon la ore în timp ce a strigat la un elev din clasa I şi l-a făcut nebun, tâmpit şi “jumătate de creier”.

Incidentele din clasa I, de la Liceul de Muzică “Sigismund Toduţă”, s-au petrecut de-a lungul mai multor săptămâni, în timpul lunii martie, învăţătoarea fiind înregistrată cu un reportofon pus de tatăl unei eleve în ghiozdanul acesteia.

 

Cele mai citite

Ministerul Finanțelor lansează pe 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor lansează marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. „Recurența cu care investitorii revin către emisiunile de...

Statul a colectat, pentru 2023, taxe de 11 milioane de euro de la liber-profesioniştii ce folosesc platforma SOLO pentru contabilitate

Persoanele Fizice Autorizate (PFA) care au completat şi depus Declaraţia Unică prin platforma de contabilitate digitală SOLO au plătit către stat taxe, impozite şi...

Decizia luată de Vladimir Putin după 24 de ani!

Președintele rus Vladimir Putin va vizita Coreea de Nord în această săptămână pentru prima dată în ultimii 24 de ani, au anunțat cele două...
Ultima oră
Pe aceeași temă