17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialConfruntări violente la Misrata, soldate cu cel puţin zece morţi

Confruntări violente la Misrata, soldate cu cel puţin zece morţi

Cel puţin zece persoane au murit azi, la Misrata, în timpul unor confruntări violente, la scurt timp după ce regimul de la Tripoli a anunţat că va preda triburilor locale controlul asupra oraşului, potrivit Mediafax.

Confruntările de sâmbătă s-au soldat cu cel puţin zece morţi şi 50 de răniţi, au precizat surse medicale. “Suntem copleşiţi, depăşiţi, nu mai avem nimic – nici personal, nici echipamente, nici medicamente”, a declarat medicul Khalid Abou Salra de la spitalul al Hikma.

Cel de-al treilea oraş din Libia, Misrata, situat la 200 de kilometri est de Tripoli, este teatrul unui război de gherilă urbană sângeros între rebeli şi forţele loiale regimului de la Tripoli.

Ministrul adjunct de Externe libian, Khaled Kaaim, a declarat vineri seară că regimul de la Tripoli va preda triburilor loiale controlul asupra oraşului Misrata. El a adăugat că armata libiană se va retrage din oraş, iar conflictul aflat în desfăşurare va fi rezolvat de liderii triburilor.

Cele mai citite

Stația STB Orizont revine pe amplasamentul de bază

Stația „Orizont” revine pe amplasamentul de bază, informează Societatea de Transport București (STB). “Avȃnd ȋn vedere finalizarea lucrărilor la proiectul „Reabilitare rețele termice Loc 3...

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...

Comisia Europeană a înrăutăţit semnificativ prognoza privind deficitul guvernamental al României în 2024

Comisia Europeană a îmbunătăţit uşor, la 3,3%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, graţie accelerării consumului privat şi veniturilor mai mari, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă