25.4 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSpecialConcerte si concursuri la Zilele Orasului Botosani

Concerte si concursuri la Zilele Orasului Botosani

» Zilele Orasului Botosani se vor organiza anul acesta mai devreme decat de obicei. Pentru ca sarbatoarea trebuia organizata in Saptamana Mare, Executivul local a decis sa decaleze manifestarile cu o saptamana mai devreme.

"Ziua de sfantul gheorghe pica in saptamana mare, insa una din regulile Bisericii Ortodoxe spune ca ziua poate fi serbata inainte ori dupa aceasta saptamana, asa incat am hotarat sa schimbam putin programul", a declarat Catalin Flutur, primarul de Botosani. Actiunile din programul pregatit cu aceasta ocazie sunt ample, astfel incat sa raspunda unui segment cat mai mare din populatia municipiului.

 

Atat copiii, cat si cei mai in varsta, dar si tinerii, vor putea petrece in aceste zile in care orasul va fi in sarbatoare. Manifestarile vor debuta pe data de 17 aprilie cu un concert pascal sustinut de corul Seminarului Teologic "Sfantul Gheorghe" din municipiul Botosani si vor continua a doua zi cu un vernisaj al expozitiei "Traditii botosanene ale sarbatorii pascale", organizat de Muzeul Judetean. Ziua de sambata va fi dedicata mai ales actiunilor si competitiilor sportive, iar pe data de 20 aprilie, de Florii, manifestarile sportive vor continua la Botosani. Seara, cei mai tineri sunt asteptati la concert pentru ca municipalitatea i-a invitat la Botosani pe Andra si stefan Banica jr. Programul aglomerat al Zilelor Orasului va cuprinde si cea de-a doua editie a Targului Mestesugarilor, unde sunt invitati mesteri din toata tara, dar si din Ucraina si Republica Moldova. Totodata, cu aceasta ocazie Rapsozii Botosanilor isi vor lansa primul compact-disc din cariera lor muzicala, iar Dumitru Lavric, referent al orchestrei, va lansa pe piata cinci carti.

Un alt eveniment demn de semnalat va fi vernisarea expozitiei "Laval – orasul infratit cu Botosani -110 ani de emigrare in Canada". Expozitia va fi prezentata de Vania Atudorei, botosaneanul stabilit de mai multi ani in Canada. Seara de miercuri, 23 aprilie, va fi incheiata cu un concert extraordinar al Mioarei Cortez din Canada alaturi de Filarmonica Botosani. Nu vor fi uitate piesele de teatru ale actorilor de la Teatrul "Mihai Eminescu" si "Teatrul de Papusi Vasilache".

Cele mai citite

Mark Rutte va fi nominalizat miercuri pentru postul de secretar general al NATO de toate cele 32 de state membre

Cele 32 de state membre ale NATO vor confirma miercuri nominalizarea premierului interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, au...

Shifty Shellshock, solistul trupei Crazy Town – al cărui nume real este Seth Binzer – a decedat la vârsta de 49 de ani

S-a stins din viață solistul trupei Crazy Town, Shifty Shellshock, la vârsta de 49 de ani. Numele său real este Seth Binzer. Vestea a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă