16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialConcert caritabil la Ateneul Român, organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României

Concert caritabil la Ateneul Român, organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României

Zece milioane de euro investiţi în cauze nobile, 400.000 de oameni ajutaţi. Zeci de proiecte în domeniul culturii, sănătăţii şi educaţiei. O reţea de susţinători şi voluntari în şase ţări, mobilizaţi de Principesa Margareta în sprijinul comunităţilor sărace şi a celor mai vulnerabili români: copii, vârstnici, tineri defavorizaţi. Aşa s-ar putea rezuma bilanţul activităţii Fundaţiei Principesa Margareta a României după două decenii de existenţă, pe care le aniversează anul acesta.

Fundaţia va marca acest moment printr-un concert caritabil de gală la Ateneul Roman, pe 25 octombrie, de ziua Majestăţii Sale Regelui Mihai, cofondator al Fundaţiei împreună cu ASR Principesa Margareta a României. Familia Regală, membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri, personalităţi ale mediului cultural şi artistic, susţinători şi apropiaţi ai Fundaţiei vor fi prezenţi la acest eveniment care va strânge fonduri, din vânzarea de bilete, pentru ca Fundaţia să poată oferi şi în 2011 burse de studiu tinerilor artişti ce întâmpină dificultăţi materiale.

“Un tablou inspirat se naşte din mâna artistului, dar nu poate fi împlinit fără pensule, pânze şi culori. Talentul şi dăruirea se pot pierde din sărăcie şi lipsă de speranţă.  Aştept să ne fie alături la concert iubitorii de artă şi toţi cei care vor ca România să îşi cultive valorile, în loc să le irosească”, a spus Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României.

Anul acesta, în beneficiul Fundaţiei şi al proiectului „Tinere Talente”, vor cânta soprana Nelly Miricioiu, unul dintre cele mai importante nume ale scenei lirice mondiale, baritonul de origine română Yuriy Tsiple şi Orchestra Română de Tineret – cea mai tânără orchestră de profesionişti din ţară – dirijată de maestrul Horia Andreescu. O raritate pe scenele româneşti, vocea excepţională a sopranei Nelly Miricioiu a răsunat la Scala din Milano, Covent Garden şi Opera Garnier din Paris. În octombrie, Nelly Miricioiu vine în România la invitaţia Familiei Regale, special pentru a oferi, pro bono, acest recital excepţional.

Programul va cuprinde arii din “Forţa destinului” de Giuseppe Verdi, “Manon Lescaut” de Giacomo Puccini, “Culegătorii de stele” de Florin Comisel, precum şi uverturile operelor “Egmont” de Ludwig van Beethoven, “Ruslan şi Ludmila” de Mikhail Glinka, “Italianca în Alger” de Gioachino Rossini. Concertul va fi transmis în direct pe TVR Cultural.

Cei 140.000 euro strânşi de către Fundaţie în ultimii doi ani s-au transformat în burse pentru 36 de tineri talentaţi: pictori, graficieni, fotografi, actori, muzicieni, dansatori. În 2010, 20 de tineri muzicieni şi artişti plastici au primit burse în valoare de 2000 de euro fiecare. Tinerii au fost selectaţi de jurii specializate formate din profesori şi artişti consacraţi.

Biletele la concertul din 25 octombrie au preţuri cuprinse între 150 şi 300 Lei şi sunt disponbile în reţeaua de magazine Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas – şi pe www.eventim.ro.

Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...
Ultima oră
Pe aceeași temă