17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialComandant al grupării teroriste Stat Islamic, ucis de americani în Siria

Comandant al grupării teroriste Stat Islamic, ucis de americani în Siria

Forţele speciale americane au ucis un comandant de rang înalt al Statului Islamic în timpul unui raid ce urmărea capturarea lui în estul Siriei, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunţat secretarul american al Apărării, Ash Carter, informează Mediafax.

Citește și: Gruparea teroristă Stat Islamic a cucerit oraşul irakian Ramadi

Comandantul SI Abu Sayyaf s-a opus capturării şi a fost ucis în cadrul unui raid la al-Amr, a declarat el într-un comunicat.

Carter a declarat că a ordonat raidul la comanda preşedintelui Barack Obama, iar toate trupele americane s-au întors în siguranţă.

“Abu Sayyaf era implicat în operaţiunile militare ale SI şi a contribuit direct la operaţiunile ilicite de petrol, gaz şi financiare ale organizaţiei teroriste”, a declarat el.

Citește și: Statul Islamic a decapitat zece militari sirieni

Soţia lui, o irakiancă pe nume Umm Sayyaf, a fost capturată, iar în prezent se află în detenţie militară în Irak, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Consiliului Naţional de Securitate, Bernadette Meehan, într-un comunicat.

Umm Sayyaf “a jucat un rol important în activităţile teroriste ale SI şi poate a fost complice în ceea ce pare să fie aservirea unei femei yazidi salvată noaptea trecută”, a precizat Carter.

Umm Sayyaf ar fi implicată în trafic de persoane şi luări de ostatici.

Cele mai citite

Luxemburg: Expoziție dedicată aportului Familiei Regale la aderarea României în NATO și Uniunea Europeană

În seara de miercuri, 22 mai, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au avut bucuria unei frumoase și emoționante întâlniri cu comunitatea de români...

GALERIE FOTO. Eugenie Bouchard, înapoi pe terenul de tenis

Considerată una dintre cele mai sexy jucătoare de tenis din lume, Eugenie Bouchard le-a dat o palmă criticilor care afirmau că și-a irosit talentul...

Jungla urbană a primăriței Clotilde Armand. Defrișare nocturnă la comandă în zona Piața Domenii-Cașin (Video)

În zona centrală a Sectorul 1, condus încă de primărița USR, Clotilde Armand, mai exact la câțiva pași de Biserica Cașin, se „toaletează”...
Ultima oră
Pe aceeași temă