26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialComandament de iarnă la Bucureşti: Materiale antiderapante pe arterele principale, poduri, rampe...

Comandament de iarnă la Bucureşti: Materiale antiderapante pe arterele principale, poduri, rampe şi în zona şcolilor

Primarul general Sorin Oprescu a cerut, marţi, în cadrul comandamentului de iarnă, ca în cursul nopţii să se aplice materiale antiderapante pe toate arterele principale, în zona pantelor, a rampelor şi a podurilor, precum şi pe arterele unde se află obiective sociale, spitale, instituţii publice, potrivit Mediafax.

Măsura a fost dispusă având în vedere atenţionarea cod galben de ninsori şi viscol emisă de meteorologi.

Utilajele de deszăpezire vor fi dispuse în puncte fixe, în toate sectoarele Capitalei, astfel încât să poată interveni imediat ce condiţiile meteorologice o vor impune.

„Rog operatorii de salubrizare să intervină imediat ce condiţiile meteo o vor impune, în aşa fel încât mâine dimineaţă, pe toate arterele principale din Capitală să se circule la negru. Fac apel încă din această seară, ca toţi cei responsabili cu programul de deszăpezire, să acţioneze preventiv şi cu suficiente substanţe antiderapante, întrucât vreau să luăm măcar această grijă de pe capul bucureştenilor”, a declarat primarul general.

De asemenea, Sorin Oprescu a solicitat operatorilor de salubrizare să se acţioneze cu prioritate în zona trecerilor de pietoni, să fie curăţate trotuarele, dar şi gurile de metrou.

În cadrul şedinţei, edilul a cerut RATB să pregătească echipele de intervenţie care să cureţe liniile mijloacelor de transport în comun precum şi staţiile RATB, dar şi ALPAB să cureţe copacii care prezinta pericol pentru trecători.

Şi prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a solicitat primarilor din Capitală să se pregătească pentru a reacţiona rapid, după ce Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod galben de ninsori abundente şi viscol, în intervalul 25 ianuarie, ora 2.00 – 26 ianuarie, ora 18.00.

Codul galben de ninsori şi viscol a fost emis pentru Bucureşti şi judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşami, Covasna, Harghita şi parţial pentru Sibiu şi Braşov.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă