13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialColonelul Mircea Dogaru, liderul mitingurilor pentru pensii speciale, atac dur la Olguța...

Colonelul Mircea Dogaru, liderul mitingurilor pentru pensii speciale, atac dur la Olguța Vasilescu: „Sinistrul Muncii se pregăteşte să arunce țara în haos”

Colonelul Mircea Dogaru, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) și unul dintre cei mai vehemenți apărători ai pensiilor speciale, a criticat dur intenția Ministerului Muncii de a îngheța veniturile pentru militarii trecuți în rezervă. Sindicalistul i-a cerut lui Liviu Dragnea, șeful pe linie de partid al Liei Olguța Vasilescu, să intervină în această chestiune. 

„Întrucât aţi intervenit, înţelegând mesajul nostru, atunci când sinistrul Muncii – doamna Vasilescu, a băgat, fără nici o logică, un articol privind pensiile în Legea salarizării unitare, vă rugăm să interveniţi din nou, deoarece, dând exemplu, în mod inexplicabil, tot militarii, distinsă doamna se pregăteşte să arunce Tara în haos printr-o OUG, care ţine de încăpăţânarea neofitului pe domeniul pensii”, a scris marți colonelul Mircea Dogaru. 

Reacția vehementă a militarului în rezervă vine după ani de zile în care acesta a fost un apropiat al guvernelor PSD. Președintele SCMD încheia, în 2012, cu PSD și PNL un protocol prin care se dorea desființarea Curții Constituționale, a DNA sau a Agenției Naționale de Integritate. De asemenea, Mircea Dogaru a fost unul dintre cei mai aprigi susținători ai fostului lider PSD Victor Ponta. 

O înţelegere între USL şi o alianţă formată din mai multe sindicate şi asociaţii ale societăţii civile a aruncat ieri în aer scena politică românească. Semnatarii documentului, parafat pe 13 iulie 2012, sunt – din partea USL – Victor Ponta, Daniel Chiţoiu (şeful PNL pe timpul mandatului de preşedinte interimar a lui Crin Antonescu) şi Daniel Constantin (preşedintele PC). De cealaltă parte – Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC) – cuprinde un număr de 53 de federaţii, ligi, asociaţii, sindicate. Mandatat să negocieze şi să semneze în numele acestora a fost liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), col. (r.) Mircea Dogaru. 

„Militarii din toate structurile (Armata, Interne, Servicii) au un contract cu Statul pe activităţi de pregătire, intervenţie şi luptă, fără vreo legătură cu Codul Muncii, deoarece activitatea lor nu poate fi normata. Este un contract bazat pe sânge, al cărui preţ nu poate fi cuantificat. Ei sunt în serviciu 24 din 24 ore, au numeroase restricţii iar plata se face pentru 8 ore, obligaţiile continuând şi după trecerea în rezervă. Dovada că militarii şi poliţiştii mor în activitate la pace, în timpul pregătirii sau intervenţiilor, mai mult, astăzi, decât în campanii”, a precizat acum Mircea Dogaru. 

Colonelul a arătat într-o scrisoare deschisă trimisă lui Liviu Dragnea, actualul președinte al PSD și șeful politic al ministrului Muncii, că „dacă vechii militari compensau plata relativă şi riscul pierderii vieţii prin educaţie patriotică, astăzi ar trebui să le compenseze prin bani. Aţi vrut mercenari, plătiţi-i ca atare, ca să nu va mai miraţi ca cei de la baza fug din structuri, iar cei de la vârf trădează Tara intereselor străine pentru avere şi putere. Iar dacă mercenarii nu sunt plătiţi, Istoria spune că ies în stradă cu mijloacele specifice activităţii lor. La urma urmei, dacă şoferii au ieşit cu maşinile în Piaţa Victoriei şi militarii pot ieşi cu tancurile, iar dacă ciobanii au venit cu oile şi poliţiştii pot veni cu câinii dresaţi. Asta vrea doamna Olguța?”.  

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere şi în Rezervă (SCMD) a organizat, ieri, un amplu miting în Piaţa Victoriei, pentru a marca Ziua Micii Uniri cu nemulţumirile lor faţă de mai vechea decizie a Executivului de a le reduce pensiile, dar şi pentru a susţine valul de proteste împotriva preşedintelui Traian Băsescu din ultimele două săptămâni.
Cele mai citite

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă