12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCOD GALBEN de PLOAIE şi GRINDINĂ în mai multe judeţe din ţară

COD GALBEN de PLOAIE şi GRINDINĂ în mai multe judeţe din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben pentru mai multe judeţe din ţară. Aversele vor depăşi 20 de litri/mp, vor fi descărcări electrice frecvente, grindină de dimensiuni mici şi intensificări de scurtă durată ale vântului, potrivit platformei online a ANM.

Printre judeţele care se află sub avertizare de cod se găsesc judeţele Cluj, Hunedoara, Alba, Suceava şi Sibiu.

În judeţului Cluj aversele vor depasi 20 de litri/mp, vor fi descărcări electrice frecvente, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului.

În judeţul Hunedoara cantităţile de precipitaţii ce vor depăşi 25 de litri/mp, vor fi descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, intensificări de scurtă durată ale vântului.

În judeţul Alba, ANM a anunţat descărcări electrice frecvente, ploi cu caracter de aversă ce vor depăşi 25-30 de litri/mp, intensificări de vânt, grindină de dimensiuni mici şi medii. Aceeaşi prognoză este şi pentru judeţul Sibiu.

În judeţului Suceava au fost semnalate cantităţi de precipitaţii ce vor depăşi 25 de litri/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă